Proiectele de viitor şi împlinirea lor
Posted on 29/07/2012

De foarte multe ori vrem să facem ceva, adică ne dorim ceva visăm să împlinim ceva pur şi simplu fără calcule financiare, de timp, de resurse. Asta înseamnă că acea dorinţă este din Sine, din mintea nelimitată, adică de la Dumnezeu. Imediat cum am mentalizat acea dorinţă, vine mintea raţională limitată care ne spune nu se poate, nu ai cu ce, nu ai timp, nu te ajută nimeni, etc. De obicei după o astfel de conversaţie între cele doua minţi, tu renunţi la visul, la dorinţa care ţi-a venit din Sine.

Autor articol:  Psiholog Niculina Gheorghiţă

Şi astfel, după un timp devii supărat fără motiv, te irită orice, nu mai vrei nimic şi nu înţelegi de ce ai această stare. Renunţând la mai multe vise şi nefăcând nimic din Sine apare depresia, adică lipsa de valorizare pentru că te judeci din persepectiva realizărilor şi vezi că nu reuşeşti nimic.

De cele mai multe ori aceste stări apar deoarece nu ai împlinit visul care ţi-a venit din Sine. Fiecare vis (proiect) în care te antrenezi scoate la suprafată din interiorul tău (Sinele Tău) potenţele magnifice pe care le ai, creşti sufleteşte şi te împlineşti, te descoperi şi te implici pentru a trăi mai mult în şi din Sine şi astfel accesezi acea parte nemuritoare din tine.

Haideţi să vă arăt cum lucrez eu cu mine când îmi vine o idee de creaţie.

 Mă aşez în linişte la birou, după ce am respirat de câteva ori şi m-am liniştit, adică am ieşit din noianul de gânduri care vin de la mintea limitată (aia care spune că nu se poate, nu ai cu ce, cine te crezi tu să faci asta, nu eşti în stare de nimic, nu poţi, etc.). Iau o agendă în care de obicei imi trec toate proiectele, pe rând, şi încep să lucrez la el. Adică mă gândesc, analizez şi în dialogul cu mine însămi, adică cu mintea nelimitată, Sinele meu Divin, pregătesc proiectul ca pe o creaţie, astfel: îi dau un nume, un termen de realizare, ce resurse am acum, cine se mai poate implica în acest proiect şi găsesc două modalităţi prin care voi şti că s-a împlinit.

Dorinţa, visul poate fi orice, condiţia esenţială este „să crezi că se poate realiza”, adică să intre în aria ta de acceptare şi să nu calci pe deminitatea şi liberul arbitru al cuiva.

Spune Maestrul Ramtha că „orice îţi este permis în univers atât timp cât nu calci pe demnitatea altei fiinţe umane”. Deci îndrăzniţi şi veţi vedea cine sunteţi şi ce puteţi face atunci când sunteţi conectaţi la Sinele Divin, adică la Sursa supremă – DUMNEZEU.

După ce ai scris pe hârtie semnezi şi scrii în josul foii – AŞA SĂ FIE!

De aici încolo vei lucra zilnic prin concentare la acel proiect, făcând diverse exerciţii de vizualizare, adică îţi imaginezi ca acel vis este împlinit.

De exemplu dacă îţi doreşti o maşină (care nu este un lux, ci o necesitate), te vizualizezi cum conduci acea maşină, îi vezi culoarea, forma etc, şi începi să acţionezi în vederea achiziţionării ei. Adică cauţi informaţii despre ea, cum ar putea fi achiziţionată şi vei vedea că de obicei într-un termen mai scurt (dacă menţii zilnic în focus, în concentrare, acea dorinţă) decât ai crezut tu iniţial când ai scris pe hârtie, apare maşina aşa cum ţi-ai dorit-o.

Orice îţi doreşti crede că vei avea, acţionează ca şi cum ai împlinită acea dorinţă, comportă-te ca atare din programul de dezvoltare şi lasă Universul, pe Dumnezeu, să-şi facă treaba. Ce ai tu de făcut este să-i arăţi lui Dumnezeu ce vrei, modalităţile şi soluţiile spre împlinire nu mai sunt treaba ta.

De aceea Mântuitorul Iisus Hristos a spus acum 2000 de ani: „Cere şi ţi se va da, bate şi ţi se va deschide, caută şi vei afla”– asta pentru a vedea că orice ne este permis doar să vrem, iar cel de-al doilea verset care ne ajută este „Crede şi nu cerceta” – adică crede că ai acel lucru sau dorinţă împlinită şi nu cerceta cum le vei împlini. Spor la lucru şi aştept mărturisirile voastre cum s-a împlinit un vis sau altul. Cu drag

8 Comments
 1. multumesc din suflet aveam nevoie de o incurajare ca sunt pe calea buna in indeplinirea telului meu !

 2. “În finalul dialogului cu Toma, Hristos îi spune: “Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!“. Nicăieri Biblia nu conţine formularea “crede şi nu cerceta”. Chiar şi existenţa denominaţiunilor creştine este semnul diferenţelor de interpretare…. Dar Hristos, care este Educatorul prin excelenţă, n-are cum să propună o credinţă oarbă. Dimpotrivă.”

  Poate folosi versetul :” De aceea va spun ca orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.”Marcu cap.11

  “Cercetati Scripturile” – asta da, e scris in Biblie !
  In rest, excelent articol, multumesc !

 3. Buna dimineata Niculina ,da asa am facut eu in 2014 ,am descris pe hartie masina pe care mi-o doream ,an fabricatie ,culuare samd ,asa a fost doar ca nu a fost culoarea verde pe care am cerut-o eu ,este gri ,si difera anul de fabricatie ,este cu 3 ani mai veche decat am cerut eu DARRRRRR,are un mare avantaj pe care eu nu la-m cerut ,este ca are capacitatea cilindrica mica ,si deci consumul de benzina este foarteeeee mic ,deci Doamne ,doamne a aranjat lucrurile .Draga Niculina TE IUBESC ,binecuvantari Divine !!! Multumesc !ptr toate informatiile nepretuite pe care ni le oferi !

 4. Silvia Popa says:

  Sinte-ti in dar divin pentru cei care vor sa faca ceva cu viata lor si nu se multumesc sa astepte sa primeasca,Ave-ti dreptate fiecare poate,,,,Multumesc….

Your email address will not be published. Required fields are marked *