Primește ceea ce dorești
Posted on 30/03/2018

Fiecare dintre noi oamenii funcționăm după aceleași principii de relaționare.

Avem niște nevoi de bază care atunci când sunt împlinite, ne ajută să emitem anumite gânduri care la rândul lor determină creierul să secrete anumite neurochimicale care ne dau o stare de bine.

Iar atunci când aceste nevoi nu ne sunt împlinite creierul secretă anumite neurochimicale care ne dau o stare de disconfort psihic, emoțional și în final și corporal.

Autor: Psiholog Niculina Gheorghiță

Nevoile de bază ale unei ființe umane în relație cu ceilalți sunt:

 • de a fi iubit,
 • de a fi văzut,
 • de a fi simțit,
 • de a fi acceptat,
 • de a fi apreciat.

Aceste nevoi le avem de mici copii și le purtăm cu noi până părăsim acest plan. Dacă în copilărie am avut parte de împlinirea lor de către părinți și de cei din jur, când ajungem adulți vom atrage persoane care ne vor împlini aceste nevoi, dacă nu vom atrage persoane care nu ne împlinesc aceste nevoi, însă noi le vrem mereu.

Asta ne face să intrăm mereu în conflicte, nemulțumiri, supărări, ceea ce duce la relații distructive, toxice, etc.

Până aici cred că ați realizat toți că așa stau lucrurile. Ce vreau să discutăm astăzi este, cum să facem să primi ceea ce ne dorim.

În studiile mele am găsit multe scrieri în care recomandarea de bază este: dacă vrei să primești ceva, fă tu mai întâi acel ceva.

În acest articol voi aborda acest subiect din 3 perspective: fizică cuantică, spiritualitate și neuroștiință.

Mai întâi ne îndreptăm atenția spre fizica cuantică care ne spune că tot ce se întâmplă în realitatea noastră este conform intenție observatorului și astfel găsim reale următoarele recomandări. Adică:

 • dacă intenția ta este să oferi iubire, vei primi iubire.
 • dacă intenția ta este să oferi adevăr și corectitudine vei primi adevăr și corectitudine.
 • dacă intenția ta este să oferi afectivitate vei primi afectivitate,
 • dacă intenția ta este să oferi răbdare vei primi răbdare.

Din punctul de vedere al spiritualității am găsit o carete minunată pe care v o recomand cu drag: Karma iubirii, de Greshe Michael Roach, unde ne indică foarte mult faptul că, dacă vrem ceva mai întâi să manifestă ceea ce vrem. Adică indiferent că este o stare, o apreciere, o validare, un lucru etc. mai întâi să le manifestăm noi și abia apoi vor veni în realitatea noastră prin alții. Spune autorul că dacă oferi, universul vede asta și îți trimite înapoi tot ceea ce ai oferit. Spune că există un echilibru permanent între ceea ce oferi și ceea ce primești adică nimic nu rămâne neechilibrat.

Cocluzia pe care am extras-o eu din această lucrare este următoarea:

– dacă vrei ca cineva să te îmbrățișeze, îmbrățișează copacii, copiii, oamenii;

– dacă vrei ca cineva să te asculte, ascultă păsări, animale, valurile mării, oamenii cu care intri în contact,etc;

– dacă vrei ca ceilalți să te vadă, vezi tot ce este în calea ta: străzi, clădiri, oameni, zâmbete, natură,etc;

– dacă vrei ca cineva să te aprecieze, apreciază arhitectură, comportamente, copaci, păsări,etc;

– dacă vrei ca cineva să te valorizeze, valorizează munca celuilalt, efortul altuia, perseverența altuia, munca celuilalt,etc;

-dacă vrei ca cineva să-ți dăruiască afecțiune, oferă afecțiune: mângâie un câine, o pisici, un copac, un om,etc;

Din punctul de vedere al neuroștiinței și neurobiologiei am găsit următoarele explicații cum că: atunci când noi avem o experiență de învățare pe care o repetăm un anumit timp, se creează în creier o conexiune neuronală care în timp devine atitudine. Ce înseamnă asta? Înseamnă că acea experiență se implementează ca un program în creierul nostru mai exact în zona din creier subconștientă adică de soft. Odată programul ajuns acolo, adică în soft, îl manifestăm fără să stăm să ne gândim conștient dacă să facem sau nu acel ceva. Deci dacă am o rețea neuronală consolidată în creier atunci înseamnă că voi atrage pe frecvență

Prin dăruirea aplicată, adică prin munca pe care am făcut-o conștient prin exerciții, tehnici, comportamente, introducând o informație din conștient în subconștient, în timp voi primi din exterior. Și aici se explică efectul de oglindă.

 Așa că dacă vrem ca ceilalți să ne dăruiască iubire, pace, armonie, blândețe, afectivitate, atenție mai întâi să manifestăm spre alții iubire, pace, armonie, blândețe, afectivitate, atenție.

Si astfel paradigma Interiorul creează exteriorul devine reală.

Mecanismul prin care ajungem să primim ceea ce ne dorim este:

Descoperim ce vrem de fapt (Vreau eu cu adevărat asta?);

Introduci ceea ce vrei din conștient în subconștient printr-o practică, exerciții, antrenament (tehnica afirmațiilor, tehnica cuvintelor rezonante, manifestări reale a ceea ce vrei;

În acest timp de antrenamente și disciplina minții,  se creează la nivel cerebral o conexiune neuronală;

Când am reușit să implementăm informația dorită din conștient în subconștient adică acea conexiune este consolidată în câmpurile tale se va creea o hologramă – aici procesul poate dura ca timp, între 6 luni și un an de zile, în funcție de capacitatea fiecăruia de concentrare, de perseverență, și de lucru conștient.

Odată holograma creată, prin atenție devine atitudine;

Aceasta cu cât este mai luminată cu atât va atrage din exterior pe frecevnță specifică ceea ce tu vrei;

Și astfel ceea ce ai vrut la un momen dat se împlinește, aparent de la sine, dar tu știi că ai făcut niște eforturi conștiente măcar 6 luni – un an de zile, să vină spre tine ceea ce ai vrut;

Concluzia: ca să primești mai întâi e necesar să dăruiești: muncă, timp, energie, atenție,răbdare, perseverență etc

 Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

 

7 Comments
 1. Rozica Udrea says:

  Te iubesc enorm Niculina ! Viața mea s-a schimbat de când ai intrat in viața mea . Vreau sa știu dacă in Aprilie se mai tine cursul de aprofundare , am terminat cursul de regăsire a puterii interioare in Ianuarie și nu am primit nimic pana acum . Mulțumesc te imbratisez mai mult de 9 secunde !

 2. Niculina este un om profesionist, asta apreciez la ea. Tot ce zice are un fundament stiintific, nu doar afirmatii vagi, mistice , cum fac majoritatea celor din domeniul dezvoltarii personale. Din punctul meu de vedere, este pe acelasi nivel cu Joe Dispenza.

Your email address will not be published. Required fields are marked *