Iti multumesc pentru ca te iubesc
Îți mulțumesc pentru că te iubesc
Posted on 14/01/2014

Mulţumesc pentru că te iubesc!

Cum să mulțumești cuiva pentru că-l iubești? Da, sunt foarte multe motive pentru care poți să-i mulțumești cuiva pentru că-l poți iubi. Am să vă redau în acest articol câteva motive pe care le-am conștientizat de curând într-o discuție cu mezinul meu.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

De obicei, când spui cuiva „te iubesc”, imediat aștepți să-ți răspundă și celălalt cu aceleași vorbe. De multe ori se întâmplă ca celălalt să răspundă ca un reflex, din cauza rutinei, obișnuinței și el, de fapt, să nu fie în prezent, să nu fie acolo cu mintea. Există situații când și celălalt simte să răspundă, dar sunt și cazuri când celălalt nu răspunde la semnal, și de aici încep discuțiile și conflictele de genul: deci nu mă iubești; de ce nu-mi spui și tu la fel; iubești pe altcineva; nu mai sunt bun(ă) pentru tine; etc.

Atunci când celălalt nu-ți spune aceleași cuvinte, din varii motive – fie e atent la altceva, fie are altceva de făcut în acel moment, fie are un alt fel de a fi – iar tu aștepți, înseamnă că părerea ta despre tine este că nu ești demn de iubire, ești un nimeni și nu valorezi nimic.

Aștepți toate astea din exteriorul tău atunci când tu nu te iubești. Astfel dacă cineva îți spune “te iubesc” zici în sinea ta: deci sunt și eu bun de ceva, mă acceptă cineva, mă apreciază cineva, mă respectă cineva etc.

Iubiți-vă pe voi și, fie că îți mărturisește cineva iubirea prin cuvinte, prin fapte sau prin manifestare, fie că nu-ți mărturisește iubirea, dar simți că te iubește, tu te iubești pe tine, te apreciezi pe tine, te respecți pe tine, asta este cel mai important în călătoria ta în pace în această dimensiune. Aceasta se traduce prin IUBIREA DE SINE.

Acum ne întoarcem la întrebarea: De ce iubim Oamenii? Răspunsurile unui copil de 8 ani au fost:

1. Pentru că oamenii îți țin de cald”.

Ce-o fi însemnând că „îți țin de cald”? Iubirea este caldă deoarece tu când iubești te încălzești. Din punct de vedere spiritual ți se ridică energia în sigiliile superioare și apare încălzirea corpului. De asemenea, când cei doi se iubesc, se îmbrățișează foarte des și acea îmbrățișare, adică atingerea corpurilor fizice, creează căldură și apare încălzirea, care dă o stare de bine, de confort, de siguranță etc.

2. „Pentru că te ajută pe tine, când nu poți sau nu știi ceva, și ei știu mai bine.”

Interesant răspuns. Dacă tu nu știi ceva, cel mai ușor și mai repede îl întrebi pe cel pe care îl iubești sau simți că te iubește. Deoarece este cel mai aproape și disponibil în realitatea ta.

Un om care te iubește, când îi ceri să te susțină în ceva ce nu știi dar, vrei să înveți și vrei să creezi, de fiecare dată te va îndruma cum știe el mai bine. Noi ne atragem în iubire pe frecvență specifică și dacă cineva a venit în realitatea ta, a apărut pentru că l-ai atras să vă susțineți spre creșterea și dezvoltarea pe trepte superioare de evoluție. Asta nu înseamnă că ne vom dezvolta la fel sau pe aceleași direcții? Fiecare se va dezvolta în funcție de experiențele cu care are mai multă consonanță sau rezonanță; pe direcțiile unde are de experimentat și creat ceva nou, în funcție de nivelul său de evoluție în experimentare. De aceea atragem în realitatea noastră oamenii potriviți pentru a ne susține în salturile cuantice pe care le avem de făcut și de aceea îi iubim.

Realizăm aceste salturi cuantice pe o nouă treaptă de evoluție cu ajutorul luminii – pe care o au oamenii pe care-i iubim și care ne iubesc –  din hologramele care sunt create și luminate de o anumită experiență deja depășită de acea persoană. Când depășești o lecție sau activezi o caracteristică divină din Sine, acea experiență se înscrie în câmpurile tale ca o hologramă, activată prin lumină. Lumina aceea este dată de trăire, simțire și manifestare.  O hologramă din câmpuri odată activă devine adevăr pentru tine. Un adevăr cu care te vei susține în călătoria ta în experimentare și vei susține și pe cei cu care vei intra în relații de iubire.

3.  „Pentru că atunci când iubești, devii bucuros în inimă.”

Am întrebat: “cum adică devii bucuros în inimă? Adică în inima ta, în pieptul tău se extinde o fericire, este ceva care te mângâie prin piept”.

Nu m-am gândit niciodată la o astfel de explicație. Cât de simplă și de logică este. Din punct de vedere cuantic și spiritual așa se întâmplă. Urcă energia în sigiliul patru sau în Anahata, adică în zona pieptului și, în acel salt al energiei, simți o mângâiere, o relaxare, o iubire pe care o poți extinde către toți și toate. Când energia a ajuns în zona pieptului tu de fapt te conectezi la fluxul de iubire divină. Este canalul energetic prin care toți suntem conectați din iubire și pentru iubire.  Am venit în acest plan pentru a ne iubi și cu ajutorul acestei stări să ne susținem unii pe alții pentru a face salturile cuantice spre starea lui EU SUNT.

Eu zic că, după aceste explicații, avem motive să le mulțumim celor pe care i-am atras în realitatea noastră în relații de iubire de diferite tipuri (cuplu, copii, părinți, rude,colegi etc.) pentru că îi iubim.

Cu drag, din iubire și cunoaștere pentru cunoaștere și iubire!

 

12 Comments
 1. Interesant tot ce scrieti stimata doamna.E o placere sa te descoperi chiar si la virsta de pensionar)))))))))) sa-ti explici multe lucruri pe care le simteai si nu le intelegeai.Multumesc mult si tot respectul<3

 2. Alexandra says:

  Frumos spus, surprins, marturisit/ Il lasi si pe celellat placut surprins cand ii spui: iti multumesc pentru ca te iubesc, nu se simte dator sa iti spuna ceva plus ca iubirea si starea de bine e imparatsita din ambele parti desi unul spune si unul primeste – se simte incarcatura vibrationala

  Merci Niculina pentru inca un dar mare 😉

 3. Valentina says:

  Minunat. Multumim pentru certitudinea faptului ca prin ajutorul copiilor noi ne putem recrea, reaminti adevarul care datorita programelor care ne-au fost implementate de mediu a fost pus la tacere. Multumim pentru existenta ta si tot ceea ce ne inveti!

 4. …adevarul este ca cea mai sincera parere este a copiilor, atit timp cit cei adulti nu le impun ce cred ei despre realitatea vietii…

 5. Daniela Putina says:

  Foarte frumos spus MULTUMESC pt acest articol minunat am asteptat cu nerabdare tot ceea ce ne scrii ne inveti si noi punem in practica as vrea tare mult sa te intilnesc in vara asta cind voi veni cu familia acasa in vacanta in august noi sintem din Iasi

 6. Cuvântul iubire îmi trecea prin cap si ma tot întrebam cum să iubesti cu adevărat cum spune iubeste-ti aproapele ca pe tine însuți sau să te bucuri pentru celălalt ca si pentru tine si zic iubirea este foarte importantă cum să fac si de cand lucrez cu mine deodată mi-a apărut clar cum să-I iubesti pe cei din jur sau să te comporti cu iubire si mă bucur foarte mult cā am descoperit cum.
  Apoi după ce am citit acest articolul am înteles ca îi iubesc si le multumesc celor ce sunt în realitatea mea ca sunt în realitatea mea si împreună cu ei am ajuns să fiu ceea ce sunt în acum si că pot simti ceea ce simt si ce simt si stiu că sunt este minunat.

 7. CIND CONTACTEZ ASEMENIA INFORMATII AM SIMTAMINTUL CA INCEP SA PERCEP REALITATEA EXPERIMENTABILA A TRAIRILOR INTELEPTILOR ANTICI,,LA INCEPUT ERA CUVINTUL,…SI CUVINTUL ERA DUMNEZEU,…IN EL ERA VIATA…DE MULTE ORI COMUNICAM MULT MAI MULTE NU PRIN VORBIRE,CI PRIN SIMTIRILE INTERIOARE ALE INIMII ATUNCI CIND PERCEPTIA SENTIMENTULUI IUBIRII DEVINE CA O ,,SFERA ENERGETICA CE ACOPERA TOTUL,,EVENTUALELE CUVINTE DOAR ESTOMPIND FLUXUL ENERGOINFORMATIONAL SI NUMAI LACRIMILE DE IUBIRE NECONDITIONATA ,TOPITOARE MAI POT ,,VORBI,, LIMBAJUL STRABUNILOR CACI-SINTEM DIN NEAM DE DUMNEZEU -IAR ,,DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE,, MULTI OAMENI CAUTA IMPLINIREA,BUCURIA,FERICIREA,CA PE CEVA DE PRIMIT,DAR STAREA ASTA O ATINGE CEL CE MUNCESTE PERSONAL LA CREAREA EI,PRIN CONSTIENTIZAREA SI RESPONSABILIZARE SA IN PROCESUL VIETII A LUCRULUI CORECT IN RESPECTAREA MARILOR LEGI ALE PROGRAMARII SI FUNCTIONARII ,,TOTULUI,, CA DE EXEMPLU ,,CE SEAMANA OMUL ACEEA VA SECERA-MASURA CU CARE MASORI TI SE VA MASURA-CE ATITUDINE VREI SA AIBA ALTII FATA DE TINE SA AI TU MAI DINANTE FATA DE EI-…personal am observat ca in ecuatia vietii de ex.K X V= R (K e DUMNEZEU CARE E CONSTANT NESCHIMBATOR,X e semnul de inmultire,V e omul,R e rezultatul) rezultatul de pinde de variabila care e omul si pentru a avea un rezultat cit mai bun variabila om trebuie sa si creasca valoarea,calitatea, catre valoarea KONSTANTEI,de aici necesitatea schimbarii omului calitatv,la nivel mental,sentimental,fizic adica la nivelul gindurilor,emotiilor,cuvintelor-fapte,si de aici am urmatoare observatie practica -nu mai imi consum timpul cu perceperia a cit sint de iubit,apreciat,evidentiat ci ma monitorizez cit de mult si de non stop iubesc eu printrun efort constient creind in mine la cele 3 nivele -ginduri de apreciere,multumire,neinvinovatire,pozitive,-emotii de toleranta,iertare,unitate,-cuvinte-fapte cu ton blind,incurajator,optimist,E GREU DAR ADUCE O FERICIRE ENORMA,TRANSFORMIND FIECARE SECUNDA A VIETII INTRO FASCINANTA AVENTURA,A CAREI REZULTAT MIL PROGRAMEZ ZILNIC EU INSUMI CONSTIENT DE CEIA CE FAC.cu mult drag si respect.g.

  0

Your email address will not be published. Required fields are marked *