“Îți mulțumesc din suflet pentru că te iubesc”
Posted on 17/05/2013

 Îți mulțumesc din suflet pentru că te iubesc

Liviu Rebreanu   –   “Mărturisire”

“Te iubesc pentru că mă iubeşti: acesta este un schimb, dar nu e iubire. Te iubesc pentru că te iubesc, şi nimic mai mult; te iubesc numai pentru că te iubesc; aici începe iubirea. Îţi mulţumesc din suflet că te iubesc: acesta e cântecul iubirii. Omul îndrăgostit nu zice: te iubesc pentru că eşti oacheşă; nici: te iubesc pentru că eşti bună. Omul îndrăgostit zice: te iubesc cu toate că eşti oacheşă, cu toate că eşti bună şi te-aş iubi chiar dacă ai fi blondă sau dacă ai fi rea…..”

 “Cel ce pricepe viaţa stelelor pricepe şi iubirea omenească! Iubirea nu cunoaşte cuvintele credincios şi necredincios. Iubeşti pe altul, va să zică eu nu te iubesc: acesta nu e cântecul iubirii. Omul îndrăgostit nu zice niciodată: m-ai înşelat. Iubirea nu-ţi cere socoteală de sărutările ce ai dat sau nu ai dat altora. Iubirea nu-ţi scormoneşte trecutul şi nu-ţi cercetează prezentul. Viitorul este nădejdea ei…..”

12 Comments
 1. Aceasta este Iubirea cu adevarat: libera, neconditionata, isi trage seva tocmai din faptul ca exista. Traire pura care se reinnoieste in fiecare moment si nu se diminueaza cu trecerea acestuia. Este libertate in a fi. Cand te bucuri doar pentru faptul ca iubesti atunci esti cu adevarat fericit. Puritatea simtamintelor este rasplata pentru ca iubesti si nu ce primesti de la persoana iubita. Faptul ca iubesti este de-ajuns.

 2. Așa este Monica. Iubirea este o stare și atât. Este bcuuria întâlnirii cu celălalt pe același flux de conștiință, fără limitări și condiționări. Ori ești ori nu ești pe același flux cu cineva. Nu poți spune că ești între 3 și 5 și după nu mai ești. Spor în toate și iubirea divină călăuză în toate. Cu drag

 3. iubirea …….momentul in care il accepti pe cel de langa tine cu totul. cu povestea lui, viata lui , trecutul si prezentul lui, si il iubesti ptr.ca il iubesti asaaa………si nu sti, de ce ? Il iei in viata ta si construiesti cu el viitorul din iubire.

 4. mariana gatina says:

  Multumesc Niculina pt ca ne impartasesti multe lucruri frumoase si de folos!!!!

 5. elena ursache says:

  m-ai inselat, dar eu te iubesc……..cred ca se confunda un pic erosul cu iubirea divina.

 6. Multumesc.
  Așa simt și eu.
  Doar așa.
  Numai că referitor la acest gen de iubire, cea intimă, nu am găsit argumentare științifică pentru a-mi susține trăirea. Poate doar în religie. Pentru mine e suficient, dar nu-i un argument pentru atei, iar Neuroștiința combate ” iubirea intimă”, în favoarea atașamentului, ca scop (important, de altfel) în perpetuarea speciei…

Your email address will not be published. Required fields are marked *