Inteligența se dezvoltă în confruntarea cu dificultățile
Posted on 13/12/2014

Pentru cel ce știe să folosească greutățile constituie cele mai bune condiții pentru dezvoltare.Dar, în loc să studiem aceste dificultăți pentru le înțelege și a le putea învinge, în general ne lamentăm, plângem… Aceasta dovedește că n-am înțeles încă de ce este plasat creierul în partea superioară a corpului! Dacă am fi înțeles, în loc să rămânem mereu în partea de jos la nivelul inimii, al emoțiilor, al suferințelor și văicărelilor, am face eforturi pentru a ne ridica până la rațiune, la inteligență, la lumină.

Când vă vine să plângeți, spuneți-vă: „Bine uite, îți dau satisfacție: privește, pregătesc chiar o batistă;dar mai așteaptă puțin și lasă-mă întâi să reflectez”. Și atunci reflectați, căutați și veți găsi cu mult mai repede o soluție decât dacă v-ați fi lăsat în voia supărării. Altfel plângeți timp de trei sau patru ore, iar când veți fi epuizați evident vă veți calma, dar nu veți fi mai avansați, din contră: v-ați cheltuit energiile, dar dificultățile au rămas. Și a doua zi povestea se repetă….Atunci, în loc să vă lăsați mereu stăpâniți de sentimente,dați-le la o parte și doriți-vă să atingeți un alt nivel din voi, un nivel spiritual care este  pură rațiune, pură înțelepciune, pură lumină.

De douăzeci de treizeci de ori pe zi se ivesc ocazii pentru a ne exersa, ocazii foarte benefice. Și astfel situații aparent neplăcute, în realitate vor contribui la binele nostru. Viața posedă din plin  tot ce este necesar pentru a instrui oamenii. Înțelepții reflectează la toate; se instruiesc în toate domeniile și utilizează totul cu folos. În timp ce ceilalți care nu posedă lumina, nu știu să tragă folos din nimic și, chiar dacă li se întâmplă lucruri bune, nu numai că nu sunt capabili să le înțeleagă sau să le utilizeze, dar mai mult, fac în așa fel încât acestea se întorc împotriva lor. Deci, dacă sunteți conștienți, vigilenți toate încercările vor contribui la evoluția voastră, căci veți ști să le folosiți. Veți spune: „Aha, iată o ocazie grozavă!” și, cu cât le veți depăși mai conștient cu atât vă veți dezvolta luciditatea, perspicacitatea și inteligența spirituală.{ O.M.Aivanhov}

 

3 Comments
  1. dinu mirela says:

    Este minuanat sa citesti asa ceva si mai ales sa si constientizei valuarea informatiei primite astfel in cat sa o aplici in vederea gasiri adevaratelor solutii !
    Multumesc !

Your email address will not be published. Required fields are marked *