Importanța Cuvântului
Posted on 25/06/2013

  935554_406016216163162_208131768_n“….. fiți foarte atenți cu cuvintele pe care le pronunțați, pentru că, chiar dacă nu gândiți cu adevărat la ceea ce spuneți, cuvântul pleacă în univers și acționează conform comenzii pe care i-ați dat-o.

În multe țări oamenii au obiceiul să pronunțe blesteme; pentru te miri ce își blestemă părinții, copiii, vecinii, prietenii… Este un obicei foarte urât, deoarece cuvintele creează condițiile pentru ca nenorocirile să sosească. Trebuie deci să fim foarte vigilenți şi niciodată să nu mai sfârșim o conversație folosind cuvinte negative la adresa cuiva, pentru că este o lege care vrea ca aceste cuvinte distructive să continue să lucreze. Chiar dacă sunteți obligat să faceți critici la adresa cuiva, nu sfârşiţi cu defectele sale. Sfârşiţi conversația folosind cuvinte constructive, spunând: ” Are totuși și câteva calități”, menționați-le și opriți-vă.

Ce este un cuvânt? Este o rachetă care parcurge spațiul și care, în trecerea sa, declansează forțe, stimulează entități și provoacă efecte ireparabile. Da, în realitate efectele sunt ireparabile. Evident, dacă am putea remedia imediat cuvintele urâte, nu s-ar produce stricăciuni: dar cu cât lăsăm să treacă timpul, cu atât cuvintele capătă efect distructiv. Timpul este deci un factor formidabil. Presupuneți că a-ți da ordin să se taie capul cuiva și cei care trebuie să execute ordinul sunt deja plecați… Ce ați putea repara odată ce capul ar cade? L-ați putea lipi? Când un ordin a fost dat deja, ce s-ar mai putea face? Să se dea un contra ordin, deci să se trimită alți mesageri, alți servitori, pentru a-l contramanda. Dar dacă a trecut prea mult timp, nu mai puteți repara nimic. De aceea s-a spus: Înainte să apună soarele, împacă-te cu fratele tău”. Aceasta înseamnă că trebuie să reparăm cât putem de repede răul pe care l-am făcut altora. Majoritatea oamenilor se lasă rascoliți de sentimente, spun orice, dar într-o zi Legile universului bat la ușă și spun: și-acum primiți ce ați creat!

Trebuie deci să reparăm imediat, fără măcar să așteptăm ziua de mâine pentru că vorba zboară; este o forță, o putere care parcurge spațiul și acționează. Dar trebuie să știți totodată că mai există o putere încă și mai eficace și mai rapidă decât cuvântul; este gândul; și dacă vă puneți la lucru imediat prin gând, puteți ajunge din urmă cuvântul. Este dificil, bineânțeles, pentru că gândul aparține unei regiuni mult mai subtile decât cuvântul; dar dacă vreți să remediați consecințele cuvintelor voastre puteți totuși să vă concentrați și să vă răzgândiți și să transmiteți un gând constructiv. În acel moment nu reparați complet, dar evitați ce-i mai rău. Trebuie să fiți foarte rapizi și gândul vostru să fie foarte intens, dacă nu, ordinul de execuție va fi dat, victima va fi decapitată (simbolic vorbind) și într-o zi veți  trăi tot ce ați creat prin acele cuvinte.”

{Maestrul O.M.Aivanhov}

5 Comments
 1. Splendid, cunosc bucuria de a petrece cateva zile intr_o tabara, merita de trait cateva zile in mijlocul naturii mai aproape de Cer cu toate beneficiile naturii si intregului Univers. Va felicit si va invidiez, sper data viitoare sa ma alatur grupului. Asa sa fie si asa este!

 2. ionescu cristina says:

  cuvintul e vibratie care se raspindeste in univers si se intoaece si la noi

 3. Interesant materialul si vine ca o explicitare la ceea ce m-a preocupat in zilele din saptamana care se incheie si anume: imporatnta gandului, cuvantului si a actiunilor.
  Am constientizat (aproape ca pe o obligatie) importanta folosirii doar a gandurilor, cuvintelor si actiunilor constructive pentru obtinerea unei realitati favorabile, Si de ce nu as trai numai in realitatea care sa-mi ofere o viata minunata?
  Avem instrumente sa ne schimbam si sa ne conducem vietile in mod miraculos si anume: ganduri, cuvinte si actiuni constructive.

  As mai preciza un alt aspect: aproape de fiecare data cand postezi, Niculina, un nou material ori afirmatie, imi transmiti aceasta pentru ca inainte de a citi mesajul eu deja meditez la acele lucruri si nu la altceva…Reusesti mai mult decat stii…Si eu sunt recunoscatoare pentru acest dar din partea ta si a Divinitatii!

Your email address will not be published. Required fields are marked *