Iluminare
Iluminarea îți aduce tot ceea ce îți dorești
Posted on 21/03/2012

Iluminarea înseamnă să vezi dincolo de iluziile vieţii şi să ştii ce este cu adevărat realitatea.

Atunci când eşti iluminat, ai tot ceea ce iţi doreşti, pentru că tu eşti şi atât. Asta, pentru că ştii adevărul despre tot ceea ce este şi ştii ce înseamnă cu adevărat să ai ceva.

Este o ironie a vieţii că oamenii care caută bunurile materiale şi doresc să le aibă înainte de-a se gândi la iluminare nu obţin nici una, nici alta, iar aceia care ating mai întâi iluminarea au şi reuşita materială.

Autor articol: Ph. Niculina Gheorghiţă

Cei lipsiţi de dorinţe îşi realizează toate dorinţele.

Să fii lipsit de dorinţă nu înseamnă să nu ai nici o dorinţă, ci înseamnă să nu fii ataşat de nici o dorinţă. Ataşamentul este cauza întregii suferinţe. Suferinţa este o ardere necontrolată a energiei emoţionale. Cu cât suferi mai mult, cu atât mai multă suferinţă atragi.

Eliberarea de ataşamente este modalitatea de-a pune capăt tuturor suferinţelor.

Atunci când sunteţi ataşaţi, vă aflaţi într-o stare de dorinţă şi de lipsă. Când sunteţi detaşaţi, vă aflaţi într-o stare lipsită de dorinţă. Iluminarea înseamnă să ştiţi motivul pentru care, a fi detaşaţi vă ajută să vă realizaţi dorinţele.

Realitatea fizică este o iluzie creată de conştienţă pentru a se redescoperi pe sine. Este o iluzie faptul că nu aveţi deja ceea ce vă doriţi, pentru că, în realitatea spirituală, aveţi deja tot ceea ce vă doriţi. Realitatea fizică este un loc în care să manifestaţi orice rezonează cu voi în realitatea voastră spirituală. Când sunteţi ataşaţi, rezonaţi cu neadevărul spiritual că nu aveţi ceea ce vă doriţi.

Când sunteţi detaşaţi, rezonaţi cu adevărul spiritual că aveţi deja tot ce vă puteţi dori. Vă eliberaţi fiind detaşaţi din punct de vedere emoţional de alegerile voastre. Mulţi oameni nu reuşesc să obţină ceea ce îşi doresc pentru că nu îşi permit să fie liberi să aibă obiectul dorinţei lor.

Atunci când vă ataşaţi de alegeri, vă prindeţi singuri în capcanăVă gândiţi că ar trebui să funcţioneze într-un anumit mod, în loc să vă permiteţi să porniţi în altă direcţie. Detaşarea de alegeri vă dă adevărata libertate de-a alege. Sunteţi capabili să alegeţi din nou în orice moment şi sunteti liberi să faceţi o altă alegere, dacă asta doriţi.

Detaşarea de alegeri este secretul flexibilităţii.

Succesul la bursă este al celor care tranzacţionează într-un mod iluminat. Masele sunt ataşate emoţional de alegeri şi din această cauză pierd bani atunci când se agaţă de acţiunile care cad, în loc să le vândă. Nu reuşesc să le vândă nici atunci când au ajuns la un nivel suficient de ridicat, pentru că sunt ataşaţi de ideea că le vor vedea crescând pentru totdeauna.

Tranzacţionerii de elită nu sunt ataşaţi de alegeri, ci vând şi cumpără liber, într-un mod care le aduce mai mulţi bani în loc de pierderi. Să fii liber de ataşamente înseamnă să fii liber.

Să aveţi relaţiile pe care vi le doriţi vine tot din iluminare. Ceea ce o femeie doreşte cu adevărat este un bărbat iluminat. El este un om care îşi înţelege trăirea adevărată ca spirit liber. Este liber să se exprime în faţa ei şi este liber de orice mod în care ea l-ar putea afecta.

Să fie detaşat este o calitate atractivă care îl face pe bărbat să fie de necontrolat de către o femeie. Nefiind definit de factori externi, el devine sigur de sine. Este capabil să iubească fără teamă şi fără ataşamente.

Cei care sunt iluminaţi obţin ceea ce îşi doresc profitând de mişcare şi schimbări, fie ele pozitive, fie negative. Nu mai contează pentru ei dacă acţiunile sunt în creştere sau în scădere. Au strategii pentru a face bani în oricare dintre cele două situaţii. Nu mai contează pentru ei dacă o anumită persoană îi place sau nu, dacă partenerul lor este sau nu mulţumit de ei. Aceşti oameni îşi permit să se bucure de întreaga fericire şi de întreaga energie pozitivă pe care le trăiesc, de oriunde şi de la oricine ar veni, oricând.

Manifestarea iluminată a dorinţelor voastre înseamnă să obtineţi esenţa a ceea ce vă doriţi fără să fiţi ataşaţi de formă sau de calea pe care o obţineţi. Aceia care sunt ataşaţi de formă sau cale, vor suferi din ce în ce mai mult şi vor avea din ce în ce mai puţină stimă de sine. În acelaşi timp, cei care nu sunt ataşaţi vor putea să se bucure din ce în ce de mai multe lucruri care le fac plăcere în viaţă şi vor avea din ce în ce mai mult respect de sine.

Cei care au mai mult respect de sine sunt mai capabili să aibă succes şi relaţiile pe care şi le doresc în comparaţie cu ceilalţi.

Libertatea de ataşamente este şi motivul pentru care cei bogaţi devin şi mai bogaţi, iar cei fericiţi devin şi mai fericiţi, în timp ce săracii devin şi mai săraci şi cei nefericiţi devin din ce în ce mai nefericiţi. A avea vine din a fiCând sunteţi detaşaţi, rezonaţi cu a avea. Când sunteţi ataşaţi, rezonaţi cu a nu avea.

Din acest motiv s-a spus dintotdeauna că poţi avea ceea ce îţi doreşti doar atunci când nu îţi mai doreşti acel lucru. Nu înseamnă să nu ţi-l doreşti, ci să nu te mai afli în starea ataşare de ceea ce îţi doreşti.

Tot ceea ce ne dorim este pace şi binecuvântareCredem că, atunci când vom avea toate bunurile pe care ni le dorim, vom avea pace şi binecuvântare. Dar gândim asta pentru că nu ştim, de fapt, ce înseamnă pacea şi binecuvântarea. În realitate, pacea şi binecuvântarea ne aduc orice altceva avem nevoie în viaţă.

Pacea reprezintă transcendenţa totală. Binecuvâtarea este o fericire fără cusur. Atunci când transcedem toate iluziile lumii materiale ne aflăm într-o stare de pace în care putem manifesta tot ceea ce ne dorim. Atunci când nu avem ataşamente, avem o fericire pe care nu o putem pierde.

Iluminarea este cheia universală. Cei neiluminaţi pot întreba ce are de-a face iluminarea cu banii sau cu găsirea partenerului ideal? Răspunsul este că are absolut totul de-a face. Atunci când eşti iluminat realizezi că nu este vorba despre a avea un lucru sau altul, ci despre a şti ce este realitatea şi cine eşti tu cu adevărat. Apoi, din spaţiul cunoaşterii şi al fiinţei, sunteţi liberi să creaţi orice vă doriţi.

                                                         Sunteţi liberi să vă jucaţi cu iluziile fără a fi prinşi în capcana lor, pentru că, până la urmă, chiar asta este – un joc!

6 Comments
 1. Asa este! E minunat sa iti creezi realitatea. Unui iluminat nu-i pasa de parerea celorlalti, nu pentru ca este arogant ci pentru ca el STIE ceea ce poate face. Nu e usor…. dar e minunat ca nu e imposibil sa atingi iluminarea. Merita sa incercam!

 2. sorina podoaba says:

  o nelamurire lagata de detasare. vreau sa fac o vanzare,mi-am creat o afirmatie VAND DINTOTDEAUNA …. USOR SI LA PRETUL POTRIVIT!!! ,o zic dimineata ,peste zi,seara,si chiar si noaptea ,cred ca o sa vand, dar nu stiu prea bn cum sa ma detasez,sa nu fiu obsedata de ea. cum ar trebui sa gandesc? OK,SI CHIAR DACA NU O SA VAND NU-I NICI O PROBLEMA!!sau cum? pentru ca este foarte important sa fac acea vanzare. va multumesc ca ati dat atentie mesajului meu!!

 3. Buna seara. Este destul de importanta formularea afirmatiei. In cazul d-voastra vreti sa vindeti ceva, nu puteti sa spuneti “vand dintotdeauna…” pentru ca dintotdeauna se refera la stari si potentiale pe care le ai in Sinele Divin. Se poate formula afirmatia de genul “eu vand….la pretul potrivit”, sau “Sunt dintotdeauna…vandut”.
  Despre detasare, ea apare cand crezi ca se intampla si stapanesti vocile( fricile) din minte. Spor la lucru si mult succes. Cu drag

 4. Iata CEEA ce imi lipseste in munca mea:iluminarea.iata ce ma facea de multe ori sa ma simt anxioasapentru a obtine un lucru sau un altul:atasamentul. Azi s-a mai deschis o matrice din creierul meu .multumesc

 5. Martinas Elena says:

  Niculina draga, este in mare parte adevarat acest lucru dar, nu in totalitate. Si spun asta ,pentru ca am trait-o pe pielea mea de mic copil. Atasamentul se naste din frica, iar frica este o emotie adanc inradacinata in subconstientul omului. Atasamentul nu dispare ca vine cineva si spune sa nu mai fii atasat de una sau alta ,dupa cum nici frica nu dispare cand auzi : ,,da de ce ti-e frica, ca n-ar trebui sa-ti fie,,. Nu exista un leac mai bun decat a lucra cu tine insuti ,a te duce inlauntrul tau si a cere ajutor dumezeului tau interior sa vindece,sa dizolve,sa transforme tot ccea ce inseamna frica. Degeaba ii spui unui om ca n-ar trebui sa aiba atasamente ,nu functioneaza.

Your email address will not be published. Required fields are marked *