Geniu în manifestare
Posted on 19/04/2015

 

AA6A2385Din punctul meu de vedere a fi geniu înseamnă să descarci informaţii din potenţialul cuantic pe care să le structurezi, transmiţi şi implementezi în materie conştient, sub o altă modalitate decât au mai fost implementate cândva. Pentru a putea accesa genialitatea este necesar să ai „traducătorul” – adică mintea – pregătit. Ce înseamnă mintea pregătită? Adică să ai o viziune deschisă. „Cum?”-veţi întreba.

Autor articol: psiholog Niculina Gheorghiță

Pentru a activa o minte deschisă este necesar să conţii:

– Starea de prezenţă sau poziţia de observator;

– Acceptarea şi a altor posibilităţi de manifestare şi creaţie decât aţi folosit până acum;

– Dorinţa de a transmite frumosul în creaţie.

 1. Starea de prezenţă sau poziţia de observator

În termeni populari numim starea de prezenţă atunci când facem ceva din pasiune. În acea activitate făcută cu pasiune eşti acolo în ceea ce faci, timpul trece de obicei extrem de  ușor, parcă se dilată, eşti foarte eficient(ă) şi foarte fericit(ă) când termini ce lucrezi. Când ai terminat o astfel de activitate exclami: „O dar când a trecut timpul, nu se poate, parcă au fost câteva minute!” Asta înseamnă că ai fost în prezent, unit(ă) şi în comuniune şi conectare cu tot şi toate.

În general noi manifestăm pasiunea în câteva activităţi iar restul le facem că „trebuie”. Atunci când faci ceva din pasiune nu oboseşti, nu te simţi epuizat ci din contra te simţi foarte energic, bine dispus, ca şi cum te-ai încărcat la „o priză”. De fapt chiar aşa este. Atunci când eşti în prezent eşti în contact direct cu partea divină din tine, cu partea imaterială, cu acea structură principală din fiinţa ta, care este una cu universul.

De aceea atunci când eşti conectat cu tot şi toate descarci informaţiile necesare pentru a manifesta genialitatea în tot ceea ce faci: fie o mâncare, o activitate de grădinărit, o temă, un proiect, etc.

Pentru a dobândi abilitatea de a putea manifesta starea de prezenţă în fiecare clipă a vieţii tale ai nevoie de disciplină în a intra în poziţia de observator. Poziţia de observator este starea pe care o ai când nu eşti în noianul de gânduri şi nici în tumultul emoţiilor. Este starea când tu te simţi că eşti în spiritul tău, neinfluenţat de nimic din afara ta.

Eşti tu cu tine în contact cu exteriorul şi nu tu în exterior fără tine.

Cum se intră în poziţia de observator? Foarte simplu. Orice ai face sau oriunde eşti, îţi spui în mintea ta două întrebări:

 • CE gândesc eu acum?“
 • „CE simt eu acum?“

Prin aceste două întrebări descoperi dacă nu eşti în prezent, adică dacă faci ceva şi te gândeşti la altceva. Atunci când faci ceva şi te gândeşti la altceva intri în emoţii distructive (furie, agresivitate, frică, etc.), deoarece este un decalaj între ceea ce faci şi ce gândeşti, fenomen care te duce în amintiri din trecut care te ţin în emoţii. Când faci ceva şi te gândeşti tot la acel ceva, adică eşti cu toată fiinţa acolo nu vei mai intra în emoţii deoarece emoţiile sunt provenite din conectarea cu momentele din trecut în care ţi-a fost frică, nu ai avut încredere în tine, nu te-ai simţit confortabil, etc.

Dacă descoperi că ai un gând care e departe de ce faci acolo, adu-te în prezent prin atenţie la respiraţie, la corpul fizic, ce faci şi cum îl simţi, atinge-ţi corpul, uită-te la o mână sau la un picior al tău, etc. Prin această atenţie concentrată te aduci în contact cu tine, cu corpul tău şi implicit cu fiinţa ta.  Când te aduci în contact cu tine vei observa că nu mai ai nici o emoţie. După ce ai reuşit să intri în contact real cu tine îţi recomand să spui o afirmaţie de genul:

 • „Eu sunt dintotdeauna în aici şi acum.” 
 • „Eu sunt dintotdeauna în prezent.”

Spunând aceste afirmaţii mintea ta se desprinde de gândul pe care îl rula mai înainte iar tu te poţi concentra la ce faci, la cum faci şi la cum te simţi.

2. Acceptarea şi a altor posibilităţi de manifestare şi creaţie decât aţi folosit până acum.

Prin această intenţie voi vă deschideţi mintea spre a înţelege fenomeneel sau acţiunile pe care le faceți în profunzime. Când accepţi că lucrurile se pot face şi altfel te duci într-o altă zonă a creierului tău unde nu ai mai implementat programe mentale până în momentul de faţă.

Am să vă recomand câteva exerciţii prin care vă veţi aduce în prezent şi care vă vor ajuta să vă deschideţi şi să acceptaţi că aceleaşi activităţi le puteţi face şi altfel.

 1. Scrieţi cuvintele invers, adică fiecare literă să o urmeze pe cealaltă în sens invers decât am fost obişnuiţi până acum;
 2. Scrieţi pe caiet de la sfârşit spre început (adică paginile se dau invers);
 3. Citiţi cărţile întoarse, adică urmaţi firul cărţii dar întoarceţi cartea cu susul în jos şi citiţi pagina de jos în sus.

Prin acest tip de exerciţii veţi descoperi că puteţi scrie şi citi altfel, dar va rezulta acelaşi efect al acţiunii. Ce am constatat când am descoperit aceste exerciţii? Pentru a putea citi, scrie sau înţelege ce fac a fost nevoie să fiu doar în prezent. Aceste exerciţii vă ajută să vă deschideţi mintea şi să vedeţi că lucrurile se pot face şi altfel. Mărturia multor cursanţi cărora le-am recomandat să facă aceste exerciţii a fost că se simt ca nişte copii fericiţi că pot face lucrurile şi altfel, sunt în prezent şi că este mult mai uşor ca înainte să scrie altfel, să citească într-un mod diferit.

Constatare. În câteva zile scrisul este foarte frumos în comparaţie cu cel obişnuit.

De ce oare? Pentru că eşti în prezent, iar când eşti în prezent ai dorinţa de a transmite frumosul în creaţie.

3. Dorinţa de a transmite frumosul în creaţie.

Cel mai puternic program pe care-l avem încă de la creaţie este programul de a crea. Aşa cum, ca fiinţe umane luăm din gena părinţilor toate programele (instinctele) de existenţă pământească: supravieţuire, procreaţie, inteligenţă, dezvoltare, etc. tot aşa luăm şi de la creatorul fiinţei noastre subtile (Spiritul) programul de creaţie.

Deci încă de la nivel de Spirit avem această intenţie de a aduce ceva nou şi de a transmite frumuseţea creaţiei în manifestare.

Când aduci frumuseţea în manifestare tu de fapt descarci informaţii din dimensiunile superioare planetei pământ sau dimensiunii a treia. Asta este de fapt frumuseţea. O aducere în planul fizic, concret ceva dintr-o dimensiune superioară.

Din punctul meu de vedere asta de fapt înseamnă evoluţie, să ai capacitatea să aduci în dimensiunea a treia ceva din arhetipurile dimensiunilor superioare.

Înglobând informaţiile de mai sus şi pentru a vă da voie să vă deschideţi mintea şi să manifestaţi geniul din voi vă recomand să folosiţi afirmaţia de mai jos, iar prin disciplină vă veţi transforma percepţia şi starea într-un geniu :

 • „Eu sunt dintotdeauna geniu în manifestare.”

Spunând aceste cuvinte lent ca şi cum ar pătrunde prin mijlocul capului vostru în fiecare celulă din corpul fizic, ca şi cum s-ar odihni în interiorul vostru, vă veţi crea în creier o conexiune neuronală prin care veţi fi deschişi la nou, veţi fi prezenţi în a descărca informaţii geniale din potenţialul cuantic, veţi fi creativi astfel încât lucrurile sau acţiunile pe care până mai ieri le făceaţi doar într-un singur mod (sau câteva moduri asemănătoare), astăzi le veţi face diferit. Această acţiune diferită vă va aduce o stare de mulţumire, bucurie şi satisfacţie interioară.

Trăind astfel veţi crea din nimic multe şi din cunoaştere altfel. Cu drag spre folos

1 Comment
 1. Angheluta Maricica says:

  Cum pot sa activez, dorința de a învață (memora), când am problema cu memoria.E vorba de un examen, pentru un post.

Your email address will not be published. Required fields are marked *