Gandurile si deosebirea lor
Gândurile și deosebirea lor
Posted on 11/12/2013

Subconștientul nu cunoaște negație pentru că noi, ca Spirit, nu trăim în dualitate (bine-rău, frumos-urât etc), doar personalitatea formată prin educație și experiențele trăite, traduce totul în termeni de pozitiv sau negativ.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

  În scrierile și interviurile mele nu vorbesc de gândire pozitivă ci de folosirea de gânduri cu frecvență înaltă ca vibrație. Gândurile cu frecvență înaltă care sunt pe frecvența spiritului nostru, care este divin, sunt cele care atunci când le rostești îți dau un sentiment de bucurie mai mică sau mai mare, în funcție de nivelul vibrație. Iar cele de frecvență joasă care aparțin doar dimeniunii a treia, doar conștiinței sociale, doar programului de supraviețuire, sunt cele care îți dau un fior rece, sau un sentiment de limitare, frică de eșec, de nesiguranță etc.

Gândirea pozitivă indică teama de negative (fuga de negativ), adică din interior tu emiți acea teamă, și curios, doar acea frică o aduci în realitatea ta.

Apoi spui, “am gândit pozitiv, un timp a fost bine dar apoi am revenit la aceleași stări, emoții și comportamente distructive?”. Deoarece doar ai gândit pozitiv și nu ai trăit emoția gândului respectiv de frecvență înaltă.

Din punctual meu de vedere gândirea este de vibrație înaltă (constructivă pentru realitatea noastră), de frecvență coborâtă (distructivă pentru realitatea noastră). Gândirea pozitivă / negativă apare doar în termenii separării de Dumnezeu. Cuvintele de cele mai multe ori, definesc ce conținem în subconștinet.

   Evitați să gândiți doar pozitiv!

Creați-vă câteva afirmații ale stărilor pe care vreți să le trăiți (iubire, dragoste, răbdare, bogăție, bani, relații armonioase, blândețe, liniște, timp pentru voi, vitalitate, sănătate etc.), spuneți-le mereu, gândiți-le mereu și, în timp de 6 luni -1 an de zile, sigur le veți simți și vor deveni o parte din voi. Așa lucrez eu cu mine, cu mintea și cu inima mea.

Prin gândul acceptat în creier și simțit în inimă,  se emite frecvența lui în univers, și astfel pe frecvență specifică (asemănătoare) sunt atrase din conștiința socială gânduri asemănătoare. Se spune că: “gândul este ca un bumerang”, îl emiți și în timp se întoarce la tine, la cel care l-a creat, cu o forță foarte mare.

Transformarea situațiilor sau realității voastre într-o viață minunată se realizează când conlucrează cele două instrumente minunate pe care le deținem, și anume: mintea și inima.

Am constatat că dacă trăiești doar în minte, adică ești doar rațional, intelectual de fapt manifești erudiția, demagogia. Iar dacă trăiești doar cu inima devii salvator, suferi pentru orice, devii conform expresiei “Prost de bun”.

Pentru a trăi o viață în echilibru și armonie cu voi, cu cei din jur și cu întreg universul este necesar să gândești cu mintea și să trăiești cu inima. Spun sfinții părinți că : “cea mai lungă cale este cea de la minte la inimă” – asta deoarece pentru a ajunge un gând în inimă este nevoie să te concentrezi pe el mult timp (6 luni-1 an) cu multă dorință, disciplină și răbdare.

Părintele Cleopa spunea: “Răbdare, răbdare și iar răbdare”– știa el din practică de ce. Știți cât de mult s-a nevoit el în singurătate, ca să-și poată stăpâni mintea și să-și dezvolte focusul, concentrarea pe rugăciunea Inimii, ca să ajungă la această vorbă?

Noi vrem ca azi să formulăm o afirmație cu frecvență înaltă și ieri să se fi împlinit. Asta după ce 10….50 de ani am afirmat când constructiv când distructiv la adresa noastră și a universului.  Veți spune că părintele Cleopa era un om sfânt, cu stea în frunte etc. El s-a născut ca și noi doar că a știut ce vrea, nu a contat ce mănâncă, cu ce se îmbracă, unde doarme etc. El doar a vrut să-și stăpânească mintea de la gândurile conștiinței sociale, ale limitărilor umane și să o lase să se umple de Duhul Sfânt (Cunoaștere lui Dumnezeu).

Asta nu înseamnă că trebuie să stăm toți în pustie ca să ne stăpânim mintea! Asta a fost varianta pe care a ales-o el, la îndrumarea Sinelui lui Divin ( știu din povestirile dumnealui pe care le-am auzit cu urechile mele direct din gura lui pe când trăia; mergeam pe la el și discutam cu Părintele diverse subiecte minunate). Mereu am spus hai să vedem cum trăim noi în lume și ne stăpânim mintea, limitările fizice, poftele și altele asemenea? Așa spunea și Părintele că: „în pustie e mai ușor ca în lume, pentru că în lume ai multe ispite”. Așa că aici în lume e provocarea mai interesantă și bucuria biruinței mai fascinantă.

Pentru a vă stăpâni mintea aveți răbdare cu voi, începeți o disciplină prin care să vă creșteți puterea de concentrare, afirmați gânduri constructive, dezvoltatoare, pentru ființa voastră, mențineți-le în atenție cât mai mult timp posibil de-a lungul unei zile și veți vedea miracole în viața voastră.

Miracolele nu vin din cer pentru unii cu stea în frunte, oameni speciali, neprihăniți etc. ele sunt la îndemâna noastră a tuturor. Pentru împlinirea lor avem nevoie de cunoaștere, dorință, voință și răbdare.

Spor la lucru cu voi și conștientizați că sunteți minunați și puteți trăi o viață extraordinară dându-vă atenție vouă prin gânduri, vorbe și fapte.

Cu drag din iubire pentru iubire.

11 Comments
 1. Da asa este prin disciplina puterea de concentrare creste timp de 29 de zile mi-am spus cateva afirmatii de 21 de ori pe zi de la care la început îmi fugea repede gândul da acum dupa o luna aud fiecare cuvânt pe care îl spun si calm si fară grabă si ma bucur foarte mult ca ma pot concentra acum.
  Tot dupa o luna s-a întamplat si transformarea simt si stiu ca afirmatiile fac parte din mine si uitându-mă mai bine sunt si materializari pe care le-am vazut si unele care nu le-am bagat de seamă.
  Eu ma simt foarte bine, m-am schimbat foarte mult si sunt cu mine oriunde m-as afla.

 2. Cand invatam sa ne dam voie sa fim traim suisuri si coborasuri pentru ca ,cum spune in acest articol ,e mai usor in pustie.poate ar trebui sa lucrez pe rabdare ca sa pot sa ma schimb.iar gandirea pozitiv a ca nu e tocmai pozitiva….nu as di gandit niciodata…..

 3. Citesc deja de citeva luni articolele tale, si toate mi se par interesante si binevenite, dar ca acesta, inca nu a patruns parca nici unul in strafundurile fiintei mele. Acesta insa m-a sensibilizat peste poate. Mi-a atins coarda sensibila a sufletului, a inimii, drept pentru care iti multumesc din suflet!

 4. Mulţumesc pentru toate adevărurile pe care ni le împărtăşeşti de fiecare dată prin articolele tale…Dacă prin majoritatea mass-media ni s-ar împărtăşi astfel de gânduri, cu siguranţă că drumul spre cunoaşterea Sinelui nostru divin ar fi mai scurt şi ar fi aflat de tot mai mulţi…De fapt, eu cred că asta ar fi rezolvarea stresului care a pus stăpânire pe tot ce ne înconjoară.

 5. Aurelia, eu nu reusesc sa directionez gandurile. Poate datorita oboselii. Incerc sa imi fac un “ritual” zilnic, dar nu-mi iese intotdeauna. Tu cum ai reusit? Putem vorbi in privat?! Multumesc!

 6. Mikaela eu îmi zic afirmatiile la orice oră din zi cu voce tare în cameră si în gand si cand fac treabă, după ce maifac ce am de facut iar mai merg în cameră iar mai spun, da să spui o afirmatie de 21 de ori 29 de zile si vei simti cu timpul, este lucru cu mintea.
  Eu am citit si o carte a Maestrului Ramta de la care am înteles în orice moment ca să lasi fluxul de constiintă sa vină la tine îti spui eu stiu sau eu stiu că asa va fi, cand spui cred e ca si cum nu ai certitudinea si că vrei să te convingi de ceva, cunoasterea te ajută spre credintă.

 7. vali vali says:

  Va multumesc,pentru tot ce faceti pentru noi.Eu traiesc departe de tara si v-am descoperit din intaplare la Viata in armonie .De atunci va ascult cu mare interes ,si pot spune cu tarie ca afirmatiile m-au ajutat foarte mult a iesi din diferite situatii dificile pt mine si le practic in continuare. In cultura noastra noi am fost invatati sa ne umilim de a accepta orice serviciu si asta e conflictul foarte mare care sant convinsa si alti romani oriunde ar trai a trait acest sentiment . Acum sant mai sigura pe mine mai puternica spun cu tarie da sant nascuta intr-o tara tare frumoasa Romania .Ma simt libera si va multumesc din suflet pot spune ca ma-ti ajutat foarte mult.. va iubesc d-na Niculina.

 8. Mulțumesc și sunt recunoscătoare că existați și pentru că Dumnezeu lucrează în viața noastră atât de frumos! Minunate sunt aceste rugăciuni scurte! Le practic de 2 ani și tot timpul primesc răspunsul potrivit! Minunată sunteți,d-na Gheorghița,pentru că împărtășiți această cunoaștere! Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Your email address will not be published. Required fields are marked *