Gandeste Iubirea
Gândește iubirea
Posted on 28/12/2013

Interesantă provocare.

Cum adică să gândim iubirea? Iubirea este un sentiment și nu poate fi gândită! – veți răspunde.

Din creier se formează hormoni și neurotransmițători care transmit în corp acest sentiment.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Să facem un exercițiu: Cât timp vă ia să deveniți fericiți? Este suficient să vă gândiți la fericire și veți începe să radiați, adică, creierul va accesa un moment în care ați fost fericiți iar glanda voastră pineală va secreta hormonul fericirii și, instant, veți deveni fericiți. La fel, de cât timp aveți nevoie să fiți triști? Este suficient să vă gândiți la un moment trist din viață și deveniți triști. Adevărul este că putem deveni oricare dintre aceste stări, oricând dorim și că ne putem schimba starea, conștienți fiind, oricând dorim.

La asta mă refer când spun „gândiți iubirea”.

Ce ne împiedică să ne schimbăm o stare? Eu cred că nimic, doar lipsa cunoașterii. Cred că toți oamenii, dacă ar ști cum să facă să fie fericiți, vor face orice efort pentru asta. Vă voi expune niște metode simple și la îndemâna oricui. Vă voi explica mecanismul prin care ne putem schimba starea interioară, schimbând fluxurile de conștiință care ne trec prin creier.

Așa cum am mai afirmat, prin creierul nostru trec diverse fluxuri de conștiință de frecvențe diferite. În jurul corpului fizic avem niște câmpuri energetice și informaționale. Ele sunt ca niște radiații.

Toate câmpurile din jurul nostru sunt produsul unui flux de conștiință de o anumită frecvență. Pentru ca o informație să stea ca o hologramă luminată în câmpuri, este nevoie să o acceptăm și să o menținem pe concentrare în creier. Creierul uman este cel mai mare accelerator prin care ne racordăm la diverse fluxuri de conștiință.

Pentru a schimba o stare avem nevoie să schimbăm frecvența de rezonanță a câmpurilor din jurul nostru. Ca să poți schimba frecvența de rezonanță al câmpurilor din jurul tău este nevoie, conștient fiind, să oprești un flux de conștiință și să treci pe un altul de o altă frecvență. Deci pentru a schimba informațiile din câmpuri e nevoie să ne antrenăm creierul pentru a prelua doar fluxuri de conștiință de frecvențe înalte.

Avem o capacitate fantastică de a trece de pe un flux pe altul. De exemplu trecem inconștient dintr-un flux constructiv, de bucurie, împlinire, satisfacție – la aflarea unei vești „bune”, într-unul distructiv, de supărare, nemulțumire și agitație – la aflarea unei vești „proaste” care ne scoate din confortul nostru . Ați trăit vreodată în viață această schimbare de stare, așa, într-o clipă?

Sigur că da, și eu am trăit și mai toți oamenii simt asta dacă nu sunt conștienți și în prezent. Sunt cei care au lucrat cu mintea lor, care sunt prezenți, conștienți, care nu-și schimbă starea de bine pe o veste  „proastă”. Am întâlnit astfel de oameni, știu că există și, conform vorbei „dacă unul poate și alții pot”, am aflat cum se face, exersez acest lucru cu mintea mea și de multe ori chiar îmi iese.

Cum fac eu asta?

Dacă îmi trece prin minte un gând de frică, tristețe, melancolie, o situație din trecut, un eveniment neplăcut din viața mea – toate acestea apar din cauza unor stimuli externi (nu îți trece de aiurea prin cap, ci pentru că, creierul a stocat toate elementele din mediu și a înghețat acel flux ca pe un tablou), cum ar fi treci pe lângă un loc ce îți amintește de ceva din trecut, vezi o persoană care seamănă cu mama ta care nu mai este printre cei vii, vremea de afară care este asemănătoare cu cea de atunci când ți s-a întâmplat o suferință etc. – le schimb conștient cu un gând de bucurie.

Dacă sunt afară, de obicei mă uit la cer și intru în prezent, conștient. Văd ce frumos e cerul, ce albastru  magnific are, mă uit la copaci, la frunze etc. și trăiesc starea lui Aici și Acum. Adică mă aduc în prezent, din acel moment trecut, care a fost cândva.

Rețineți  noi suntem acolo unde este mintea noastră și nu unde este corpul fizic. Unde este corpul fizic e starea din dimensiunea a treia, dar unde e mintea ne dă starea din fizic.

O altă modalitate inspir, expir de câteva ori cu ochii închiși, îmi ascult respirația, inima cum bate și iar mă aduc în aici și acum.

O altă metodă: șterg cu un burete imaginar gândul respectiv și accesez altul, de o frecvență înaltă, cu ajutorul unei afirmații de frecvență înaltă (bucurie divină, pace și liniște interioară, siguranță divină etc.) pe care o creez imediat.

Sunt foarte atentă la cuvintele pe care le folosesc în conversații sau când mă gândesc la mine. Orice cuvânt deschide un flux de conștiință conform frecvenței cuvântului respectiv.

Creierul uman este cel mai fabulos instrument cu care putem crea orice ne dorim. Cum foarte frumos spune maestrul Ramtha: „Orice credeți că există, există! Ori de câte ori credeți în ceva, acesta devine adevăr într-o realitate emoțională din ființa voastră”

Spor la lucru cu voi și dați-vă voie să gândiți iubirea pentru a Fi IUBIREA în manifestare. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.

11 Comments
 1. Articolul asta a venit ca un raspuns la intrebarile,mai bine zis,la framantari le mele de azi. Pentru ca in loc sa merg inainte(acum citesc cartile tale),ma regasesc mereu in faza de autocunoastere(poate ma descopar),dar iese mereu la iveala cate o caracteristica negativa a personalitàtii mele si frecventa se injoseste iar….de aceea cred ca,prin acest articol voi reusi sa nu ma mai atasez asa de tare la momentele trecute si neplacute. Asa sa fie!

 2. Viorica Ionescu says:

  Super idei de iesire din fluxul de sentimente expirate!
  Multumiri, Niculina!
  Te iubesc pentru ca esti ceea ce esti si ca ne-am intersectat!

 3. Si eu stiu că există oameni care nu îsi schimbă starea de bine pe o cu toutul altă veste, mă uit la mine de când lucrez cu mintea mea stiu că eu sunt creatorul realitătii mele, că eu sunt cel mai bun prieten al meu da si cel mai mare duşman al meu si eu am ales să fiu cel mai bun prieten al meu si stiu că atrag în realitate ce gandesc.
  Acum sunt într-o stare unde eu stiu că totul este în regulă după cum gândesc.
  Ca să fiu în prezent chiar asa fac si eu mă uit la copaci la frunze la ce este în jur si sunt atentă la tot ce tot ce gândesc.
  Stiu că suntem de esentă divină este adevăr pentru mine am înteles foarte bine si las să vină la mine ganduri ilimitate.

 4. Felicitări Aurelia. Mă bucur că ești conștientă de esența ta divină, că ești responsabilă pentru gândurile tale și că ai scăpat de vinovați. Așa este noi suntem creatorii propriei noastre realități.Succes în noul an și multe realizări divine să ai. Te îmbrățișez cu drag

 5. Frumos spus Viorica, “fluxuri de sentimente expirate”. Așa est. Atât timp cât trăim în trecut ne învârtim în aceleași fluxuri de conștiință vechi și care nu mai corespund noii realități. Un an nou minunat să ai plin de bucurii mărețe. Mă bucur că te-am întâlnit în această realitatea suflet minunat. Te îmbrățișez cu drag

 6. Felicitări Claudia. Este important să conștientizăm că programele de trăire în trecut ne țin pe loc și nu putem crește de pe un flux de conștiință prezent pe unul superior ca frecvență. Un an nou bun să ai plin de oportunități care să te ajute să-ți manifești Spiritul în tot ceea ce faci. Te îmbrățișez cu drag

 7. stoian cateluta says:

  FOARTE INTERESANTE ARTICOLELE,DE CIND LE-AM DESCUTCOPERIT IN LIMITA TIMPULUI LIBER LE CITESC SI TREBUIE SA RECUNOSC,CA EU PERSONAL AM GRESIT GINDINDU-
  .MA SI TRAIND IN TRECUT,DAR MEREU AVEM DE INVATAT

 8. trebuie sa credem în puterea gândului nostru. Atenție ce-ţi doreşti. Mereu să gândim pozitiv și mai putin a ce e negativ sau amintiri care ne fac sa ne simțim rău. Gindiţi-vă la bine și bine va fi. Fiţi alături de cei cu care vă simțiți bine și veți fi fericiți. Evitați a fi în preajma celor care nu va iubesc, și veți fi fericit.

 9. azi am citit articolul pentru prima data e fantastic a venit intr-un moment in care aveam nevoie
  sa stiu desi stiam deja ma simt altfel multumesc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Acest continut este protejat prin drepturi de autor.