Cuvintele rostite îți creează liniile de destin
Posted on 12/09/2012

AA6A3967Ce sunt liniile de destin? Ele sunt nişte opţiuni pe care le alegi în fiecare clipă, iar în funcţie de ceea ce gândeşti, spui şi faci te canalizezi pe o linie, pe o direcție sau alta. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru. De aceea nici el nu trece peste această lege. Adică în fiecare clipă suntem liberi să alegem ce vrem să trăim, să experimentăm. Acest fapt fie îl cunoaştem fie nu, de cele mai multe ori ne manifestăm ca şi cum altcineva este responsabil şi dator să ne de-a direcţia destinului nostru.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă

Aşadar din moment ce suntem liberi să alegem conştient sau nu, noi ne creăm destinul, viitorul. O să vă întrebaţi „şi atunci cum rămâne cu “ce îţi este dat în frunte ţie pus”, cu “fiecare om are destinul său”, cu „ce spune astrograma natală despre ce ai făcut în alte vieţi şi trebuie să repari acum”, etc.? Este normal să vă puneţi aceste întrebări deoarece informaţiile care se vehiculează curent, au aceste opţiuni pe care le-am enumerat mai sus. Dar toate astea nu fac decât să ne facă să credem că Dumnezeu este în afara noastră şi este o creatură care face ce vrea cu noi, şi astfel noi suntem absolviţi de ceea ce gândim, vorbim şi facem în clipa prezentă.

Am o veste pentru voi: Dumnezeu este şi în noi, nu ne părăseşte niciodată pentru că suntem cea mai magnifică creaţie a sa, avem un trup de o inteligenţă şi de o perfecţiune extraordinară , avem un creier imens în care să putem construi o minte strălucitoare cu ajutorul căreia să putem manifesta Dumnezeul din noi.

Din potențialul acestui creier imens noi folosim între 5 şi 10%. Corpului fizic pe care-l avem nu îi dăm importanţă prea mare, iar Dumnezeului din noi sau Sinelui Divin, dacă sau când ne mai aducem aminte mai trăim în contat cu el (adică facem o rugăciune, o meditaţie,o conştientizare,etc). Haideţi să vedem cum ne creăm linii noi de destin conştient sau nu.Am descoperit că noi singuri ne creăm viitorul fie conştient sau inconştient, noi dăm direcţia spre ce linie ne îndreptăm.

E adevărat că venim cu un destin scris tot de noi prin experienţele avute în trecut, este implementat chiar în structura noastră ADN, dar în funcţie de deciziile pe care le luăm în fiecare moment putem schimba această informaţie şi implicit ne schimbăm şi destinul. Deci el nu este bătut în cuie, de noi depinde dacă ni-l schimbăm sau nu, prin gândurile, vorbele şi acţiunile pe care le facem în fiecare clipă.

Când te-ai gândit ultima dată cu atenţie la cuvintele pe care le foloseşti în fiecare zi? Cât de prezent, atent şi conştient de importanţa lor, le selectezi atunci când ai o conversaţie? Pare un lucru destul de banal dar este de o mare importanţă. Deoarece este un mecanism foarte simplu şi important în acelaşi timp prin care funcţionăm pentru a ne crea realitatea. Modelul este redat mai jos şi anume:

Gândurile – cuvinte – convingeri – acţiuni – realitatea (rezultatul).

Gândul este exteriorizat cu ajutorul cuvintelor. Cuvintele o dată ce le auzi cu mintea ta începi să le transformi în convingeri. Spunea Maestrul Ramtha că de fiecare dată când te auzi, înţelegi şi pricepi mai bine ceea ce auzi cu urechea ta spus de tine, şi mai uşor apare fenomenul de conştientizare sau de iluminare. Convingerile te duc spre acţiuni, adică atunci când eşti convins de ceva ai încredere să faci acel ceva şi astfel acţionezi. Mai departe acţiunea duce la crearea realităţii, a destinului, a viitorului. Chiar dacă ai făcut în altă viaţă ceva, eşti liber să alegi cum remediezi ce ai făcut, nu neapărat prin suferinţă. Credinţa ta te detemină să acţionezi, iar mintea ta rulează gândurile specifice credinţei pe care o ai. Şi astfel trăieşti într-un flux de conştiinţă ales de tine de o anumită frecvenţă sau vibraţie corespunzător cuvintelor pe care le foloseşti. Cuvintele sau scrisul sunt ca o pecete pe care le înscrii în Univers spre a se împlini.

Cunosc multe cazuri de persoane care au auzit de o boală le-a fost frică să nu facă acea boală, sau documentat despre boală, au rulat gânduri despre cum ar fi dacă ar fi bolnave de acea boală, ce ar face familia, , copiii, etc, au început să verbalizeze orice simptom care apărea în corp ca fiind de la acea boală şi în 6 luni au făcut boala respectivă. În termenii a ceea ce vă scriu eu aici, paşii prin care au ajuns să creeze în ei acea boală sunt: au auzit de boala respectivă, le-a fost frică de ea, au început să caute informaţii despre acea boală, deci şi-au bombardat mintea cu astfel de gânduri,au început să spună şi la alţii că au ceva, un simptom şi cred că e de la acea boală, iar când a făcut asta s-a dus pe o linie de destin în care să experimenteze acea boală. Deci singuri şi-au atras acea boală nu le-a dat-o nimeni.

La fel cunosc multe cazuri care au scăpat de boli gândindu-se că sunt perfect sănătoase, comportându-se ca şi cum acea boală nu a existat niciodată, şi transmiţând în exterior că se simt foarte bine (chiar dacă nu era chiar aşa) şi astfel dela o zi la alta se simţeau real din ce în ce mai bine. Aceste persoane au ales o linie de destin unde sunt sănătoase, adică ele au ales direcţia. Iar atunci când alegi universul îţi trimite tot ce îţi trebuie (oameni, evenimete, situaţii) pentru a se împlini ceea ce ceri. Cum spunea Iisus „cereţi si comportaţi-vă ca şi cum aveţi deja acel lucru ”Aşa să fie!”. Multe adevăruri şi indicaţii despre cum să trăim frumos şi în bucurie ne-a lăsat  Iisus Hristos.

Pentru a crea realitatea în acord cu ceea ce crezi şi simţi tu, cuvintele pe care le rosteşti sunt foarte importante. Un cuvânt care face parte din vocabularul tău curent va aduce anumite energii şi informaţii prin care vei rămâne pe acea linie de destin până schimbi registrul, adică alegi de bună voie şi nesilit de nimeni, cu credinţă şi încredere, să experimentezi altceva, să foloseşti gânduri şi cuvinte de altă vibraţie. Totul în jurul nostru este vibraţie noi ne atragem prin vibraţie, evenimentele, situaţiile oamenii din viaţa noastră îi atragem prin vibraţia pe care o emitem. Am întâlnit suficiente materiale care transmit informaţia cum că, cuvintele ne modelează calea. Astfel Anthony Robbins spunea într-un material că: „Cuvintele pe care le alegi în mod conştient îţi modelează destinul.”

Am să vă redau mai jos procesul cognitiv care se manifestă atunci când o persoană rulează gânduri şi cuvinte distructive, negative sau în dezacord cu bucuria şi împlinirea.

Persoanele care se hrănesc şi emit numai cuvinte negative sunt destinate să aibă o atitudine negativă. Este de fapt o relaţie obişnuită cauză – efect. Este imposibil să foloseşti mereu cuvinte distructive şi să te aştepţi să ai rezultate bune. Şi aşa se întâmplă deoarece cuvintele distructive îţi vor întări convingerile distructive – şi astfel în final vor conduce la rezultate negative.

„Cuvintele dezvăluie starea de spirit, caracterul şi dispoziţia vorbitorului” spunea Plutarh în alt material.

De aceea este foarte important să ne manifestăm ca şi când suntem proprii noştri stăpâni, creatori ai destinului nostru, responsabili de ceea ce facem şi cum facem, deoarece gândind şi acţionând aşa nu mai mergi pe bâjbâite şi ocolite ci unești personalitatea cu partea imaterială din tine, devii una cu Sinele tău Divin şi asta înseamnă să trăieşti în prezent şi să fii liber cu adevărat. Spor la lucru în a emiteți conștient cât mai multe cuvinte care să conțină mesaje de iubirea, armonia, frumosu, bucurie, starea de sănătate, starea de bine, etc. prin vocabularul şi în conversaţiile pe care le aveți. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

11 Comments
  1. Felicitari pentru articol! Mai multa atentie la cratime: “… este responsabil şi dator să ne de-a direcţia …”. Scuze, dar este pacat pt. ca articolul este foarte bine scris.

  2. Sasu Camelia says:

    Multumesc mult!
    Aveam mare nevoie ca aceste vorbe adevarate sa-mi fie reamintite!!!

  3. “Din potențialul acestui creier imens noi folosim între 5 şi 10%” .
    E doar un mit .

  4. am vazut si eu cum oamenii si-au ales singuri sa fie fericiti sau nefericiti, prin ceea ce au gandit …

Your email address will not be published. Required fields are marked *