
Cuvinte blocante (II)
Posted on 20/06/2014
Încerc…
„Încerc” este tot un cuvânt blocant, la fel de des folosit ca „sper” şi cu aceeaşi conotaţie și anume că, nu ai încredere în tine că vei reuşi.
Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță
Când spui „încerc” tu de fapt te duci pe o buclă a succesului până la un punct după care cazi tot în eșec. Imaginați-vă sau uitați-vă la un cerc. De oriunde porniți pe el în cerc te duce tot acolo.
Când folosești cuvântul „încerc” subconștientul tău indică că încă nu vrei cu adevărat să creezi acea realitate. Este o mare diferență atunci când rostești „încerc să iau examenul X”, și „vreau să iau examenul X”. Experimentați să vedeți ce se întâmplă în realitatea voastră.
Priviți în interiorul vostru să vedeți ce simțiți la fiecare rostirea a acestor fraze. Este o diferență colosală. Fiecare își creează realitatea conform cuvintelor pe care le rostește. Deci când spui „încerc” îți creezi o realitatea unde nu ai șanse să reușești 100% pentru că, de fapt încă nu vrei.
Când ai rostit cuvântul „încerc” tu de fapt pleci cu „frâna de mână” la mașină trasă, adică nu pleci cu toată puterea înainte ci lași loc încercărilor să vină în calea ta. Asta pentru că din interior tu nu ai încredere că reușești, iar concluzia finală din personalitatea este: să nu fie un eșec total ci să poți spune ție și altora că „am încercat, dacă nu a mers, asta e!”
De aceea este un cuvânt blocant pentru că te ține pe loc, în stagnare și limitare. Faceți o analiză în vocabularul vostru și în folosirea lui, măcar 7 zile. Veți descoperi în ce segmente ale vieții folosiți foarte des cuvântul „încerc”. Acel sau acele segmente unde folosiți des acest cuvânt sunt dimensiunile în care nu aveți încredere în voi, în prestația voastră sau aveți ceva programe și credințe false și limitative.
Succes în a depista acest cuvânt și a-l înlocui cu unul care vă deschide o linie de destin (potențial) unde veți fi creatori, fericiți, împliniți și cu eficiență maximă. Cu drag din iubire și cunoaștere pentru iubire și cunoaștere
Foarte interesant!am mai crescut un pic.e asa de frumos si bine sa fii atent la ce spui….si nu numai.dar se vad si fructele……vin solutiile,raspunsurile care ne ajuta in dezvoltarea spirituala…..sunt adevaruri pe care cu adevarat nu ti le mai ia nimeni.Niculina,dar cand gresesc si vreau sa “sadesc flori”(mai concret cand judec pe cineva)ce sunt florile astea?o rugaciune ,o spovedanie ,o simpla parere de rau,o fapta buna?mi s-a intamplat sa ma simt vinovata din cauza asta si mi-a parut rau.multumesc,esti minunata
Multumim din inima!Astept cu interes motivatia cuvantului “saru-mana” ca si vuvant blocant.Daca la sper,cred,etc am intuit mereu slabiciunea cuvantului,la “sarut-mana” am semne de intrebare.Doamne-ajuta!
Exprimarea mea este concreta :datorita atentiei in prezent folosesc cuvinte din afirmatiile constructive ce le-am invatat prin intermediul cartilor tale,draga Niculina.Astfel ,aseara,nu gaseam cartea tehnica a televizorului pt ca o prietena actionase asupra telecomenzii si nu mai aveam imagine; mi-am spus cu putere,determinare EU STIU -sa redau imaginea tv,m-am linistit,l-am inchis si dimineata apasand pe telecomanda am redat imaginea tv.
Par f simple aceste exemple din viata mea dar nu asa si ,prin simplitate ajungem la pacea interioara? Eu ajung si daca eu pot ,toti oamenii pot!
MULTUMESC NICULINA PENTRU TOT!
Foarte interesant si adevarat .
Iti multumesc pentru aceste articole si Ma bucur pentru orice informatie pe care o transmiti.Doamne ajuta !
As putea sa spun si sa ma ajuti intr-o problema mare-moartea ficei mele la 48 de ani-Sufletul meu o stri
ga mereu si nu pot sa accept nenorocirea.
Articolele pe care le postezi sint foarte interesante.Multumesc.Aveti tot respectul meu.Imi cer scuze pt greselile de gramatica.