
Cum ajungi să reușești în ceea ce vrei
Posted on 09/02/2018
Pentru a reuși ceva este necesar să ai un scop, un țel o direcție spre care să-ți canalizezi atenția psihică, energia și puterea interioară.
Orice om care are un țel sau un ideal și îl urmează spre împlinire reușește în tot ce își propune.
Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță
Noi ca ființe umane suntem formați din corp-minte și spirit. Instrumentul cu care putem crea un scop și îl putem alimenta cu energia noastră este mintea.
Mintea umană este ca un pământ roditor. Ea va rodi ceea ce semeni. Deci dacă semeni un scop și o dorință aia va răsări, adică aia vei avea, dacă nu semeni nimic nu vei avea nimic, iar dacă semeni gânduri distructive asta vei culege. Nu există noroc sau ghinion toate astea și le face omul cu intenția și atenția lui.
Earl Nightingah spune că:
Succesul este îndeplinirea progresivă a unui ideal care merită urmat.
Interesantă afirmație și demnă de luat în seamă.
Din punctul meu de vedere asta înseamnă că orice ne dorim, să ne întrebăm dacă vrem cu adevărat acel ceva, adică dacă vrem cu toată ființa. De ce ne ajută această întrebare? Pentru că dacă vrem cu adevărat ne vom implica în împlinirea lui. Dacă nu vrem cu adevărat doar vom încerca, vom avea speranță însă nu vom reuși.
Am sesizat că oamenii care nu vor să facă ceva folosesc cuvintele: încerc, sper, poate.
Iar cei care nu vor să-și asume responsabilitatea proprie pentru ceea ce fac, nu vor să-și asume meritul rezultatului, folosesc cuvintele: trebuie, dacă…atunci(condiționarea)- adică eu fac că trebuie dar eu nu vreau cu adevărat.
De aceea dacă ne autoobservăm și suntem atenți la vocabularul pe care-l folosim pe pilot automat, vom descoperi de ce unele lucruri funcționează și altele nu duc la reușita noastră.
Concluzia lui Nightingah este că:
Are succes oricine face ceva VOIT, ce și-A PROPUS în prealabil și
pentru că asta și-a DORIT.
Mulți alți gânditori din antichitate spun că oamenii care nu reușesc sunt oameni care nu gândesc ei cu propria lor minte, ci se conformează după ce cred și gândesc alții. Dacă ne uităm în societate chiar așa este.
Eu personal dacă fac sau spun ceva mă gândesc mereu: de ce spun sau fac asta pentru că vreau eu sau așa face lumea?
Să luăm un exemplu cu salutul de La mulți ani de la începutul unui an. Este un salut pe care–l folosim fără să-l gândim adică nu suntem conștienți de ce-l spunem. La cursurile mele din Ianuarie mulți cursanți când intrau în sală spuneau LA mulți ani. Rapsunsul meu la acest salut a fost, De ce spui asta?
Mulți au răspuns pentru că așa se spune, sau așa face lumea. Ok, și dacă face lumea așa, tu vrei să faci așa, știi ce înseamnă sau ce aduce acest salut?
În momentul în care gândești tu și ți-ai pus un scop pe care vrei să-l atingi cu adevărat reușita este deja pornită. Asta înseamnă că vei canaliza toată energia ta disponibilă pentru acel scop și spre acel scop și nu pe îndoieli, autocritică, perfecționism, soluții care nu sunt viabile, etc.
Este ca și cum ai deschis un flux de conștiință, un drum si drumul te duce la rezultatul dorit, adică drumul tău se termină chiar la rezultatul final. Astfel oamenii care au un țel sau un scop reușesc pentru că știu încotro merg.
Mulți autori de dezvoltare personală și motivaționali, folosesc sintagma: Devenim creea ce gândim, dar foarte greu înțelegem asta. Știința și noile cercetări spun că fiecare celulă din corp ne ascultă gândurile și cuvintele. De ce oare: Fiecare gând formează un câmp electromagnetic sau o formă gând aceasta la rândul ei are o anumită frecvență sau vibrație. În funcție de frecvența respectivă va atrage alte gânduri similare (emise de noi sau din conștiința socială) care ne vor influența în ceea ce avem de făcut. Noi oamenii suntem formați din trinitatea: informație, energie și materie. Astfel acea formă energetică pe care o emitem prin gând intră în rezonanță cu ADN-ul nostru – care se spune că are un limbaj intern – și acesta se transformă conform a ceea ce gândim și emitem. Asta apropo de sintagma: La început a fost Cuvântul.
Legat de această afirmație Marcus Aurelius spune că:
“Viața unui om este ceea ce va crea gândul său”. – câtă profunzime.
Interesant, de meditat și de luat aminte.
În scrierile vechi mai găsim sintagma Crede și vei reuși, oare ce substrat ascunde și acest îndemn?
Din cercetările mele am găsit următoarea explicație. Atunci când vrei ceva și crezi în reușită, din interiorul tău ca un bulgăre de energie pleacă în viitor – până acolo unde mintea ta crede că vei reuși – apoi acel bulgăre de energie se întoarce înapoi la tine și tu mergi ca și cum ești tras ca un magnet de rezultatul final din viitor. Această explicație, am văzut-o, am simțit-o și am trăit-o de nenumărate ori.
Singura piedică pe care o avem în împlinirea unei dorințe este mintea noastră și programele mentale limitative pe care le conține.Aceste gânduri limitative, false, care sunt preluate din familie și societate ne scot de pe direcția scopului nostru prin confuzie, îndoială, neîncredere, frică, etc.
De exemplu conștient sau declarativ vreau ceva dar subconștient am programe de gen: nu ai nici o șansă, doar cei speciali pot, stai în banca ta, întinde-te cât îți este plapuma, etc. – cred că le cunoașteți destul de bine, pentru că în cultura românească sunt des uzitate.
Schema logică pentru reușită este:
- SĂ ȘTII CE îți dorești – când vrei cu adevărat ceva acel ceva devine INTENTIE și conform fizicii cuantice – totul se întâmplă conform intenției OBSERVATORULUI, adică a omului;
- Trimite atenție și energie asupra aceea ce îți vrei cu adevărat;
- Imaginează-ți că deja ai ceea ce vrei cu adevărat;
- Comportă-te în interiorul tău ca și cum dorința este deja împlinită.
Urmând acești pași și trăind conștient în prezent reușita este o experiență deja împlinită. Orice vă doriți indică faptul că există acel potențial deja creat în câmpul cuantic iar ce aveți de făcut este să fiți acasă să „deschideți ușa”. Mult succes în a trăi starea de reușită în tot ce vreți.
Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire
Mulțumesc mult , om frumos și minunat . Viața mea s-a schimbat de când te cunosc . Mulțumesc ! Te iubesc !
Multumesc!!!
Cum pot sa lucrez cu mine ca sa aflu ceea ce vreau cu adevărat?
La începutul unui proiect sunt foarte entuziasmata dar pe parcurs parca se închid toate ușile.
Cum găsesc sa fac acel lucru pe care îl vreau cu adevărat ?
Pornesc anumite proiecte crezând ca vreau cu adevărat, iar când se împlinesc, parca nu mai au nici o legătură cu mine, deci nu a fost de la sinele divizia ce am vrut.
Vreau sa știu cu adevărat ce am de făcut!
Parca sunt într-o lene emoțională și fac cu greu orice.
Multumesc ca exişti si multumesc pentru lectia atat de importanta! Iti trimit cele mai bune ganduri si urari din suflet Esti minunata!