Bucuria sănătăţii perfecte 6
Posted on 30/08/2012

Câteva efecte neobişnuite ale detoxificării

Sistemul tău minte-corp, îşi va aminti fiecare daună pe care i-ai făcut-o în zilele ce au trecut. Dacă unele vindecări din trecut n-au fost perfecte, din cauza altor urgenţe din corpul tău (şi din minte), atunci rămân nereparate unele prejudiciii.

Când purifici corpul şi mintea, unele resurse din interiorul corpului tău devin disponibile, care permit reparaţii aşteptate de mult timp. Efectul acesor reparaţii întârziate poate fi destul de uimitor.

Mulţi oameni, cu programe de detoxifiere diferite (terapii cu oxigen, post, etc) observă simptome ale unor boli anterioare, în succesiune rapidă şi în ordine inversă. Practic, te poţi aştepta să retrăieşti fiecare boală gravă pe care ai avut-o în trecut. Dar să nu fii speriat. Aceasta este vindecarea. Corpul tău stabilizează lucrurile îndelung aşteptate.

De obicei simptomele sunt foarte uşoare şi durează numai o oră sau două. Multe persoane active, nici măcar nu observă astfel de simptome, deoarece sunt foarte uşoare.

Aş dori să vă dau un singur exemplu, din experienţa mea personală.

La vârsta de 7 ani am avut o infecţie severă a urechii, care a fost foarte dureroasă, şi a necesitat o lungă perioadă de timp pentru vindecare, iar medicii au injectat în mine cu o mulţime de antibiotice. La vârsta de 42 ani, în timpul postului, am experimentat simptomele acestei boli, corecte în fiecare detaliu. Am fost uimit, pentru că situaţia a fost restaurată atât de perfect, încât mi-am amintit nu numai sentimentele mele din copilărie, ci de asemenea, gustul şi chiar mirosul antibioticelor luate la momentul respectiv. Experienţa a durat doar câteva ore !!

Dieta pentru minimizarea intrării toxinelor

Am descoperit cauza supremă a tuturor bolilor, respectiv otrăvirea corpului nostru dincolo de capacitatea sa de a se purifica. Aproape 100% în această otrăvire, provine din dieta noastră. Practic, noi ne otravim pur şi simplu, pentru că nu ne pasă ceea ce mâncăm. În opinia de mai sus, regimul nostru alimentar necesară o revizuire radicală. Înţelepciunea civilizaţiilor stravechi din trecut, a fost exprimată în dieta lor.

În dieta lor, erau două elemente cheie, comune pentru toate civilizaţiile, fără excepţie, din India antică, la Georgia modernă, astfel:

1. AERUL PUR

2. APA PURĂ (din izvor)

Nu am auzit pe nimeni care să obiecteze la acest lucru. Cu toate acestea, termenul căruia ar trebui să acordăm o atenţie specială, este din păcate Puritatea, criteriile de puritate, care în zilele noastre au devenit destul de arbitrare în zilele noastre. Doctrina dominantă, este existenţa unui prag de poluare în apă, care este acceptabil şi în condiţiile de siguranţă pentru consumul uman.

În general, autorităţile medicale acceptă şi recomandă tratarea chimică a apei, prin turnarea clorului şi a altor substanţe chimice în ea. Otrăvurile se adaugă (cu fluor), în numele sterilizării şi furnizării de siguranţă, în ciuda faptului că toxicitatea lor este dincolo de orice îndoială, şi toxinele se acumulează în corpul nostru, provocând boli cronice (artrita). De asemenea, apa municipală conţine metale grele, provenite din ţevi, pompe, urme de erbicide, pesticide şi alte ingrediente intrate în apa noastră de la autorităţile relevante. Ei ar prefera ca noi să nu ştim şi să credem că apa este OK !!

Nu consuma o astfel de apă. Să nu o utilizaţi nici pentru ceai, supă, sau orice gătiţi. Utilizaţi apa obţinută din izvoare naturale. Alternativ, puteţi filtra apa municipală, dar să nu folosiţi filtre chimice. Iniţial, ele pot lucra, dar în cele din urmă pot să scape din ce în ce mai multe substanţe chimice în apa de băut.

Cele mai bune, sunt filtrele de hârtie în mai multe trepte şi filtrele de carbon activ, care în faza finală utilizează o osmoză inversă cu membrană ceramică. Procesul de osmoză inversă, imită funcţia unui izvor natural unde apa trece peste o piatră (element de ceramică) şi cantităţi foarte mici trec încet prin filtru. Pentru instalare casnică, rata cugerii este destul de lentă, aproximativ o jumătate de litru pe oră. Sunt disponibile şi sisteme care păstrează aproximativ 10 de litri de apă filtrată sub presiune uşoară, gata pentru o utilizare imediată.

Reţineţi, că de cele mai multe băuturi, inclusiv sucurile din fructe concentrate, conţin apă de la reţeaua municipală. Ar fi mult mai bine dacă aţi stoarce sucul din fructe proaspete, sau sucul concentrat să fie adus congelat şi diluat acasă cu apă de izvor sau apă filtrată.

Chiar dacă nu aveţi de gând să schimbaţi ceva în dieta voastră, pentru motive sociale, de afaceri sau de altă natură, îmbunătăţiţi calitatea apei de băut. Beţi cel putin 2 sau 3 litri în fiecare zi.

Cele mai recente cercetări, indică faptul că importantă este nu numai puritatea apei, ci şi structura ei moleculară. Pentru a fi mai exact, structura cristalină a apei din 20 molecule de lichid, a fost prezisă de laureatul premiului Nobel Linus Pauling, în celebra sa carte Legăturile Hidrogenului, care pare să fie foarte importantă. Astfel de structuri sunt formate de un fenomen cunoscut sub numele de “hidratare hidrofobă” şi poate determina schimbări în tensiunea superficială, capacitatea calorică şi în alte proprietăţi ale apei. Cristalele lichide de apă, apar în mod natural în apa unor izvoare de înălţine, din munţi, şi de asemenea, sunt formate în apa din celulele viii. Impurităţile din apă elimină practic orice urmă de cristale lichide ale apei.

Reţineţi, că aproape fiecare civilizaţie din trecut, a avut poveşti legate de “apa vie”, care se putea găsi numai în locuri inaccesibile din munţi înalţi. Conform cercetării ştiinţifice actuale este destul de posibil, că astfel de poveşti să se bazeze pe experienţele reale.

Căutaţi cât mai mult posibil să respiraţi aerul proaspăt . Chiar dacă locuieşti în oraş, şi eşti forţat să respiri aer poluat, fă un efort ca să mergi la ţară, în pădure sau cel puţin într-un parc, cât de des posibil.

Acolo, copacii şi alte plante, purifică aerul pentru noi. Utilizează o lampă generatoare de ozon, purifică aerul din casa ta, dacă aerul exterior este mai rău decât cel din interior. Poţi să laşi lampa în funcţiune şi atunci când pleci din casă.

În privinţa celorlalte componente ale dietei, revin că există un acord remarcabil găsit în înţelepciunea multor civilizatii. Toate acestea sunt de acord, că noi ar trebui să mâncăm alimente proaspete PURE. Remarcaţi de exemplu, că în ebraică, “cuşer” înseamnă “pur”. (Aici tebuie să fi atent deoarece: definiţia modernă a expresiei “cuşer” pe produse alimentare, ar trebui să fie examinată cu atenţie, deoarece este foarte probabil, ca de-alungul secolelor, expresia să-şi fi pierdut semnificaţia exactă. În mod similar şi postul în alte ţări).

Din nou, accentul ar trebui pus pe puritate. Cele mai bune alimente, din acest punct de vedere, sunt fructele şi legumele proaspete. Deşi cultivate într-un mediul poluat, fructele acumulează foarte puţin poluanţi, deoarece sunt create din compuşi anorganici simpli, cu ajutorul fotosintezei. Conţinutul lor este în cea mai mare parte, apă.

Dacă nu ai încredere în puritatea alimentelor pe care le cumperi, cultivă-le singur. La domiciliu, în loc de flori, cultivă roşii, castraveţi şi căpşuni, sau alte alimente şi legume care-ţi plac. Utilizează cu tehnica cunoscută azi ca “Hydroponics” 5), cunoscută de secole şi utilizată de exemplu pentru a crea în mijlocul unei zone uscate, faimoasa “Grădină a Edenului”, considerată a fi una dintre cele 10 minuni ale lumii.

În această tehnică nu este utilizat solul, ci rădăcinile plantelor sunt spălate într-o soluţie optimă de săruri minerale naturale. Nu te speria, dacă trebuie să cumperi aceste săruri în formă concentrată, pentru că acestea vor fi diluate pentru a imita concentraţiile naturale !!

Plantele hidroponice cresc de 2 – 4 ori mai repede decât plantele similare lăsate în sol, pentru că avem grijă să le oferim o aprovizionare optimă cu hrană. Automate, simplu de utilizat, sistemele hidroponice disponibile astăzi, nu necesită mai multă atenţie decât ar fi un bazin de peşte. (Vedeţi de exemplu, cartea luide Howard M Resh) .

Acum, noi ştim ce este cel mai bine să mănânci. Întrebarea pe care ne putem este: ce alimente sunt periculoase de mâncat şi de ce?

Am demonstrat deja efectele devastatoare ale solvenţilor şi ale altor otrăvuri emergente în corpul nostru. Nimeni din cei care înţeleg consecinţele otrăvirii, nu trebuie să ignore astfel de avertismente.

Este destul de clar, că noi ar trebui să evităm produsele care conţin coloranţi, arome şi alte extracte de produse alimentare. Nu din cauza extractelor în sine, ci datorită solvenţilor periculoşi care au fost utilizaţi pentru extragerea lor. Aceşti solvenţi (benzen, diverse alcooluri, etc ..) sunt direct responsabile pentru cele mai multe din bolile incurabile ale secolului al 20-lea inclusiv a cancerului, SIDA şi bolii Alzheimer, menţionând numai câteva.

Corpul tău are o capacitate limitată de a procesa solvenţi şi alcooli. Dar se pare că recuperăm destul de bine alcoolul (etanol) otrăvitor, de exemplu. Reţineţi totuşi, că o astfel de recuperare are nevoie de timp, perioadă în care aveţi solventul (alcool) prezent în corpul, şi care ajută în mod eficient prietenii paraziţi în activitatea lor.

N-ar trebui să ne limităm atenţia la produsele alimentare. Reţineţi că şi pielea noastră poate absorbi de asemenea, otrăvurile din mediul înconjurător. Din acest motiv, ar trebui să examinăm, toate produsele care vin în contact cu pielea noastră, cum ar fi săpunul, şamponul, pasta de dinţi, cosmeticele, parfumurile, deodorantele, cremele de mâini, de machiaj, agenţii de curăţare, etc.

De exemplu, în loc de o pastă de dinţi care conţine fluor şi plante otrăvitoare şi multe extracte de calitate necunoscute aţi putea utiliza apa sărată (1 / 2 pahar de apă + o linguriţă de sare). Atunci când corpul tău este curat, apa sărată face o treabă excelentă. (Pentru mai multe informaţii vezi articolele lui Robert G. Nara).

S-ar putea să nu fie posibil să eviţi total otrăvirea, dar având cunoştinţele care le-ai dobândit, ai putea reduce considerabil extinderea otrăvirii, cu un efort minim din partea ta. Reţine că odată ce ai selectat o marcă de şampon – de exemplu – nu mai este nevoie să faci acest lucru din nou. Dacă ai cunoaştere de modul cum se fac produse sigure, împărtăşeşte această cunoaştere cu alţii, aşa cum împărtăşesc şi eu ceea ce ştiu, cu tine.

De ce trebuie să evităm consumul de carne

De asemenea, noi ar trebui să evităm consumul de carne de origine animală. Analiza cuprinzătoare a acestui subiect, ar putea fi uşor subiectul unei cărţi separate, aşa că mai jos, dau doar un rezumat al motivelor, văzute numai dintr-un singur singur punct de vedere : otrăvirea corpului nostru.

• Animale consumă o mare cantitate de alimente, înainte ca ele să fie ucise pentru carne. De exemplu, o vacă mănâncă zilnic aproximativ 30 de kg de alimente. Până în momentul acesta, timp de 3 ani, a consumat cel puţin 30 de tone de alimente. Un corp de vacă, depune toate eforturile să elimine toxinele, însă ca şi la oameni, nu toate toxinele sunt eliminate. Cele care sunt depozitate în întregul corp, sunt de cele mai grave, pentru că dacă ar fi fost uşor metabolizate, ar fi trebuit să fie eliminate deja.

Rezultă că 100 kg de carne, conţin cele mai rele combinaţiii de toxine, concentrate din aproximativ 30 de tone de alimente. Rezumând, carnea conţine o concentraţie de toxine, de sute de ori mai mare, decât cele conţinute în alimentele mâncate iniţial de animal.

• Medicamente ca steroizi anabolizanţi, antibioticele, hormonii de creştere şi alte substanţe chimice sunt adăugate la produsele alimentare de origine animală, pentru a “spori” producţia de carne. Cele mai multe dintre astfel de medicamente şi produse chimice, sunt interzise pentru consumul uman. Pot să pariez, că tu n-ai vrea să încerci astfel de alimente. Şi totuşi, carnea de origină animală rezultată, conţine o concentrare mai mare şi mai rea de toxine, decât produsele alimentare consumate iniţial de animale.

• Şi animalele se îmbolnăvesc. Noi nu ştim ce boli s-au dezvoltat în animal înainte de a fi ucis pentru carne, Combinaţia activităţii bacterilor şi paraziţilor dintr-un animal bolnav, produce un cocktail toxic, despre care n-aţi doriţi să auziţi. Deci, carnea de la animale, conţine un cocktail complet din cele mai rele toxine, pentru că viaţa animalului a fost oprită, înainte de a avea şansa de a metaboliza şi elimina o parte o acestui coctail.

• Animalele au paraziţi, care trăiesc în diferite stadii, în diferite părţi ale corpului acestora. Toţi paraziţii au un ciclu de viaţă foarte complex, care cuprinde mai multe etape. Acest lucru asigură pur şi simplu supravieţuirea lor. Desigur, carnea conţine paraziţi în diverse stadii, dintre care unii sunt foarte dificil de detectat şi de eliminat, chiar şi în procesul de pregătire termică. Sunt convins că nu vrei să auzi, ce sunt capabili să facă paraziţii de origine animală în corpul tău.

• Oamenii au un tract intestinal foarte lung, tipic pentru toate fiinţele care mănâncă plante. Toate fiinţele mâncătoare de carne, au de mai multe ori intestine mai scurte. Ce are asta de-a face cu intoxicaţia? Numai un pic!

Într-un intestin lung, carnea petrece o lungă perioadă de timp, înainte de a fi evacuată. Prea mult timp! Nu numai că această carne este mai dificil de digerat şi mai toxică, dar şi petrecând prea mult timp în noi, ea blochează de fapt sistemul şi începe să putrezească. Când sistemul este constipat chiar şi parţial de deşeuri, acestea sunt de fapt absorbite în fluxul de sânge. Sunt sigur că sunteţi de acord, că ţinând cont de cele de mai sus, consumul de carne este doar o sursă de mari necazuri.

Rezumând, noi nu trebuie să măncăm niciun produs alimentar, care nu este optim din punctul de vedere al prioectului corpului nostru. Să presupunem că adăugaţi nişte apă şi /sau zahăr, pentru a face plinul de combustibil la maşina ta, pentru că aşa îţi place ţie. În mod evident, performanţele masinii vor fi grav compromise şi dacă continuaţi să adăugaţi acele ingrediente în combustibil, motorul se va opri în cele din urmă, necesitând reparaţii majore. Motorul maşinii n-a fost proiectat să funcţioneze cu apă şi zahăr, adăugate în benzină, nici chiar şi în cantităţi mici.

În mod similar, dacă computerul tău trebuie alimentat cu o tensiune de 110 V-AC şi tu îl cuplezi la 240 V-AC (eu am încercat odată !), vei auzi o pocnitură tare, vei vedea o flacără mare şi apoi la sfârşit vine spre tine un nor de fum aromat, indicând sfârşitul calculatorului.

Dacă unui animal koala, nu-i ofer frunze de eucalipt pure (sursa sa de alimente naturale), nu va conta cât de multe “medicamente” şi atenţie îi acordaţi, ce alte materii nutritive (în opinia ta) îi dai, căci acesta se va simţi rău şi va muri repede.

Bucătăria Vegetariană

Discutarea beneficiilor bucătăriei pur vegetariene (vegan), precum şi reţetelor acesteia, este din nou un subiect destul de substanţial, care depăşeşte domeniul de aplicare al acestei cărţi.

Pentru informaţii despre bucătăria vegetariană vă rugăm să citiţi de exemplu cărţile lui Ch. Lehman sau M. Diamond. Sau citiţi cea mai recentă cartea a mea ” Mt.Best, cea mai bună carte de bucate” (http://www.mtbest.net/cookbook/)

Microundele

Utilizarea radiaţiei de microunde pentru a găti sau pentru a încălzi hrana, schimbă structura moleculară a alimentelor. Există dovezi ştiinţifice consistente, că astfel de alimente sunt mai greu de metabolizat. Dacă este posibil, ar trebui să eviţi pregătirea alimentelor cu ajutorul microundelor.

Cât de mult să mâncăm ?

Asta-i de asemenea, o întrebare foarte importantă. Răspunsul este destul de simplu: cât mai puţină, ca să ne simţim activi şi confortabil. Reţine că a mânca prea mult, este echivalent cu supraîncărcarea corpului cu sarcini suplimentare, legate de prelucrarea şi eliminarea deşeurilor. De asemenea, mintea este angajată în acest proces, reducând abilităţile intelectuale şi spirituale.

În timpul postului, vei învăţa că senzaţia de foame, precum şi tendinţa de a mânca prea mult, sunt reacţii tipice unui organism intoxicat. Când corpul este curat şi nu încerci să-l otrăveşti excesiv, corpul tău îţi spune întotdeauna când ai mâncat suficient. Aşa că acordă atenţie la ceea ce îţi va spune corpul tău. Asta-i tot. Atunci când mânânci încet şi mesteci bine mâncarea, este mai uşor să primeşti şi să înţelegi astfel de mesaje.

Când trebuie să mâncăm ?

În munţii Georgiei, unde oamenii trăiesc peste 100 de ani şi fac copii chiar şi la 100 de ani, există o vorbă:

“Mămâncă micul dejun singur, prânzul cu prietenul tău, iar cina de seară dă-o duşmanului”.

Eu nu pot să nu admir frumuseţea şi înţelepciunea acestui vechi proverb. Acesta spune că noi ar trebui să mâncăm hrana înainte de activităţile de peste zi şi nu înainte de a merge la culcare.

Procedând astfel, ne simtim energici în timpul zilei, ceea ce ajută foarte mult sistemul nostru minte-corp, în repausul de noapte, eliberând resursele necesare pentru vindecarea zilnică, pentru reparaţii şi întreţinere, precum şi pentru dezvoltarea spirituală.

Reţineţi, că cei mai mulţi oameni fac exact pe dos. La ei, cina este masa principală şi se mai întreabă de ce sănătatea lor se deteriorează rapid cu vârsta !!!

Tradiţia

Unii susţin că dieta propusă mai jos, este destul de diferită de dieta tradiţională, învăţată de la părinţi, prieteni şi vecini. Deci, mulţi oameni au urmat diata “tradiţională” de multe generaţii.

Poate tocmai de aceea trăim în medie, numai 72 de ani, fiind în cea mai mare parte a timpului bolnavi, iar de la vârsta de 65 de ani, sau mai devreme, avem probleme majore de sănătate.

Pur şi simplu noi urmăm obiceiurile rele.

Mulţi oameni urmează obiceiurile lor rele şi tradiţiile, fără nici o critică, doar pentru că nu doresc să schimbe, sau nu doresc să fie diferiţi de ceilalţi.

Uneori este destul de dificil să găseşti o logică în toate. De exemplu unele femei, care par a fi destul de conştiente de sănătate, sunt gata să pună aproape orice pe chipurile lor, numai ca să arate mai bine timp de câteva ore (!!!!).

Pe de altă parte, oamenii nu ar lua în considerare nici renunţarea la mâncărurile lor, la mese lor, la fripturi, alcool sau parfumuri, pentru a-şi îmbunătăţi cu adevărat sănătatea.

În literatura antică putem găsi dovezi, că cu multe mii de ani în urmă, oamenii trăiau în stare bună de sănătate, timp de câteva sute de ani, iar ştiinţa modernă încă căută motivele pentru care durata vieţii noastre este atât de scurtă !!!

 {Dr. Tom J. Chalko MSc, Dr EngSc, MIEAust}

No comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *