Bucuria sănătăţii perfecte 2
Posted on 25/08/2012

Cum Dezvoltăm Bolile

Deci avem corp perfect, capabil de auto-reparare automată, fără ca măcar să ne deranjeze cu niciun fel de orice detalii lumeşti prin lucrarea sa de reparare. În ADN-ul nostru şi în mintea subconştientă, este integrat un program, dezvoltat prin miliarde de ani de existenţă a diferitelor forme de viaţă, care gestionează în mod automat toate reparaţiile pentru a optimiza confortul şi performanţa noastră.

Cu toate acestea, există o condiţie foarte importantă.

După cum am observat în exemplul din capitolul precedent, repararea este efectuată perfect şi fără efort, numai când gradul de deteriorare a corpului este limitat.

Haideţi să încercăm să explorăm limitele, pentru a extinde o astfel de daună.

Întrebarea cheie este aceasta: cât de mult abuz poate suporta corpul nostru, înainte de a începe să funcţioneze greşit ?

Este destul de dificil să răspundem la această întrebare, fără informaţii suplimentare şi o analiză.

Să începem prin a analiza căile prin care am putea eventual să abuzăm sistemul nostru minte-corp în timpul vieţii noastre. Mai jos prezint o scurtă listă cu mijloacele posibile de abuzare:

1. Otrăvirea.

2. Dietă greşită.

3. Mâncatul în exces.

4. Somul sau odihna insuficientă.

5. Acumularea de stres şi anxietate.

6. Igienă necorespunzătoare.

7. Activitate fizică excesivă.

8. Expunere la radiaţii.

9. Expunere la zgomot.

10. Expunere la praf.

Reţineţi că în multe cazuri, cunoştinţele noastre limitate, nu ne permit să prevedem extinderea prejudiciului, şi prin urmare am putea subestima uşor consecinţele acţiunilor noastre.

În unele cazuri putem fi conştienţi că abuzăm de corpul nostru şi aş dori să exclud astfel de cazuri, din următoarele consideraţii. Vorbind în mod simplu, ar trebui să fim pregătiţi pentru a face faţă consecinţelor în caz de abuz, indiferent cât de extinse ar putea fi.

Există un abuz de care nu suntem conştienţi, care de fapt este cel mai important. Principalul motiv al acestei importanţe, este faptul că fără cunoaşterea şi consimţământul noastru, un astfel de abuz poate continua de-a lungul întregii vieţii. Acest lucru se aplică în special în situaţiile în care există o întârziere semnificativă a simptomelor şi ca urmare, ne-am putea confrunta cu probleme, fără a înţelege vreodată motivul acestora.

Unele dintre mijloacele de abuz enumerate mai sus, sunt sporadice, în timp ce altele continuă pe toată durata vieţii. Logica simplă ne dictează că acestea din urmă ar trebui să merite atenţia noastră specială, pentru că sursa lor este în principiu în ignoranţa noastră şi / sau în dezinformare.

Acum, haideţi să ne întoarcem la lista noastră de posibile mijloace de abuz şi să examinăm domeniile în care ignoranţa noastră (sau mândria, pe care o ştim cel mai bine) ne-ar putea duce la o deteriorare înceată, însă, mai mult sau mai puţin continuă a corpului nostru, fără acordul nostru.

În privinţa radiaţiei, situaţia este diferită. Aici putem folosi instrumentele ştiinţifice pentru a evalua pericolul. După al 2-lea Război Mondial, japonezii au utilizat contoare Geiger pentru a-şi examina mâncarea. Nu am auzit pe nimeni opunându-se, văzând că ar trebui să evităm cât mai mult posibil radiaţiile, aşa că nu voi contesta acest lucru.

Primele trei puncte din lista mijloacelor de abuzare, ar trebui să merite atenţia noastră specială.

1. Otrăvirea.

2. Dieta greşită.

3. Mâncatul în exces.

Toate trei, nu sunt clare şi obiective: nu este clar ce este exact o “otravă”, este discutabil numai ceea ce reprezintă o “dietă greşită” şi cât de multă hrană ar fi de fapt prea mult.

Prin urmare, toate cele trei forme de abuz pot să coexiste pe durata unei vieţi întregi, numai pentru că suntem dezinformaţi.

Observaţi că toate cele trei se referă numai la dieta noastră alimentară şi la consumul de băuturi.

 {Dr. Tom J. Chalko MSc, Dr EngSc, MIEAust}

No comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *