Bucuria sănătăţii perfecte 1
Posted on 23/08/2012

   Corpul Uman – Un Vindecător Perfect

 “Dacă te tai cu un obiect ascuţit, rana se vindecă în câteva zile. În cazul în care prejudiciul nu este excesiv, lucrarea de reparaţie este atât de perfectă, încât în câteva săptămâni chiar nu mai poţi găsi locul tăiat.

Tot ce trebuie să faci, este să nu perturbi procesul de vindecare, protejând rana de murdărire şi păstrând împreuă părţile tăiate.

Acum, să ne analizăm mai în detaliu, ceea ce se întâmplă exact într-un astfel de proces de vindecare.

Când te-ai tăiat, te doare. Durerea te informează care o parte a corpului necesită atenţie. Când acţionezi promt asupra rănii, curâţind-o cu apă curată sau cu saliva ta şi probabil acoperind-o, durerea se reduce foarte mult. Dacă nu cureţi rana, aceasta ar fi în mod automat curăţată de sângele care curge din rană, iar apoi fluxul de sânge se va opri.

În timpul procesului de vindecare, durerea este limitată sau eliminată, cu excepţia cazului când încercaţi să folosiţi prea devreme organul deteriorat, iar creşterea durerii te informează imediat că organul tău nu este încă gata.

 Corpul efectuează singur lucrarea de reparaţie. Toate celulele care au fost separate printr-o tăietură, cresc pentru a se uni din nou. Există multe tipuri diferite de celule şi ţesuturi care sunt reconstruite şi apoi conectate. Chiar dacă o parte din ţesut lipseşte, corpul şi-l înlocuieşte. Uneori, este folosit temporar un ţesut – cicatrice, care mai târziu este înlocuit de un ţesut optim, selectat de corp.

Reţineţi că toată această microchirurgie cu anestezic perfect ajustat, se întâmplă în mod automat în corpul vostru. Nimeni nu are nici dreptul de a-şi atribui un merit pentru această vindecare. Te-ai vindecat singur, cu un rezultat perfect.

În procesul de vindecare, atenţia ta nu a fost deranjată cu tot felul de detalii plictisitoare ale procesului de vindecare. Se pare că metoda de vindecare, împreună cu regenerarea detaliată şi programul de repare pentru fiecare celulă, era deja cunoscut. Atenţia ta nu a fost angajată în detalii, pentru că toate aceste detalii au fost rezolvate cu mult timp în urmă, în timpul evoluţiei voastre, când au fost stocate undeva între ADN-ul şi în mintea subconştientă, şi pur şi simplu nu merită atenţie.

Într-un mod similar, atenţia voastră nu este implicată în niciuna dintre funcţiile normale ale corpului, cum ar fi digestia, metabolismul, circulatia sângelui, controlul temperaturii sau în creşterea unghiilor.

Se pare că auto-vindecarea corpului, descrisă mai sus, este de asemenea o funcţie normală, care nu merită mai multă atenţie decât circulaţia sângelui, metabolismul sau creşterea părului.

Este uşor să se arate, că auto-vindecarea corpului descrisă mai sus, nu se limitează numai la tăieturi şi vânătăi. Dimpotrivă, aceasta se referă fiecare organ şi la fiecare funcţie posibilă a corpului nostru.

De asemenea, o logică simplă, sugerează astfel că vindecarea se produce tot timpul şi că fiecare organ, este de fapt continuu reparat “în mers” – aşa cum este necesar.

Atunci când corpul efectuează o astfel de auto-reparare, fără să atragă atenţia spre el, noi, ne simţim confortabil şi sănătoşi. Toată lumea , inclusiv medicii, recunosc o astfel de situaţie, ca fiind o stare bună de sănătate. Ne simtim fericiţi şi mulţumiţi şi niciodată nu gândim să solicităm sfaturi medicale.

De asemenea, suntem de părere că este normal, orice am face corpului nostru într-o asemenea stare. Aici apare o întrebare naturală, dacă există vre-o limită pentru o astfel de vindecare?

Să ne întoarcem din nou la exemplul nostru de o tăietură simplă.

Din nou, logica simplă susţinută de experienţa practică, sugerează că, cu cât corpului îi sunt făcute mai multe daune, cu atât mai dificilă va fi munca de reparaţie la locuirle respective. Atunci când prejudiciul este excesiv, de exemplu un membru este total zdrobit sau desprins de corp, procesul de vindecare devine extrem de dificil.

Descrierea de mai sus este o explicaţie destul de simplificată a procesului de auto-vindecare, care oferă totuşi o explicaţie suficientă şi destul de convingătoare, pentru mulţi dintre noi”.

 {Dr. Tom J. Chalko MSc, Dr EngSc, MIEAust}

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Acest continut este protejat prin drepturi de autor.