Beneficiile primite prin “mesageri”
Posted on 25/07/2013

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă

Astfel atragem mesageri în realitatea noastră pentru a vedea conştient ce nu putem vedea din interiorul nostru (din subconştient), sau nu vrem să vedem ce avem ascuns „sub preş” şi ne facem că nu vedem, iar la suprafaţă afişăm o mască că suntem foarte bine.

După ce am început lucrul cu oglinda şi mi-am vindecat copilul interior, cel puţin pe faţetele pentru care am devenit conştientă, s-a întâmplat ceva cu mine. Sunt mai tot timpul în prezent. Simt când respir, când mă spăl simt apa cum alunecă pe piele, ascult activ pe cel care vorbeşte cu mine, etc.

Într-o zi mi-a venit în minte următoarea frază “Celălalt se comportă cu tine aşa cum te comporţi tu cu tine”. Straşnică idee mi-am zis atunci când am observat cum se comportă oamenii unii cu alţii, ca o reflexie, ca şi cum cel din exterior vrea să-ţi arate ce îţi faci în interior. De atunci sunt foarte atentă la cine vine în realitatea mea (chiar dacă este un om de pe stradă, chiar dacă este un şofer neîndemânatic, etc.) şi cum se comportă pentru a înţelege ce îmi spune despre mine. Să ştiţi că am descoperit ceva extraordinar.

Starea pe care o am în interior într-un moment sau altul aduce în realitatea mea exterioară un anumit om sau un altul.

Am să vă dau un exemplu. Mergeam cu copiii şi 2 prietene în tabără. Pe drum băiatul cel mare şi cu mine am început o polemică care nu-şi avea sensul. Adică eu i-am spus ceva iar el a interpretat ce i-am spus, total diferit decât mesajul dat de mine. M-am lăsat dusă de val, am căzut în fluxul emoţiilor şi al explicaţiilor raţionale că aşa am spus şi tu ai înţeles altfel, etc. Pe şosea în faţa mea deodată apare un şofer neîndemânatic, care ba punea frână, ba o lua la dreapta, dar apoi se răzgândea. Paradoxal nici nu puteam să-l depăşesc pentru că era linie continuă şi eram în curbe. În prima fază fiind în raţional am zis  cu voce tare: “ia uite parcă nu ştie ce vrea”. Când m-am auzit mi-am dat seama că am ajuns să fiu după el în acele locuri unde nu puteam depăşi ca să învăţ ceva. Şi anume în realitatea mea eu eram într-o luptă de putere cu fiul meu pe cine are dreptate, ce am spus eu şi ce a înţeles el. Atunci am realizat că încă mai sunt ataşată de corectitudine şi dreptate (fiind săgetătoare, astea sunt ataşamentele  cu care am de lucru în principal).

Am pus muzică înălţătoare (Reveria – de Bogdan Ota), apoi am intrat în observator cu ajutorul celor două întrebări: “Ce gândesc eu acum?” şi “Ce simt eu acum?”. După ce am conştientizat ce simt în acel moment, imediat mi-am formulat o afirmaţie constructivă, opusă emoţiei pe care o simţeam. Am spus afirmaţia de 3 ori şi gata am ieşit din acel noian de gânduri şi emoţii create de programul pe care îl mai aveam de corectitudine. Nu înseamnă că trebuie să fim incorecţi ci să nu fim ataşaţi, adică dacă unul nu face ca tine să-l judeca, blama, critica, etc.

Ataşamentul, de fapt te duce în emoţii, în luptă de putere, în critică, în  judecată, în trecut, în viitor şi uiţi de prezent. Prezentul este singurul moment în care exişti cu adevărat şi te poţi manifesta real ca un Sine Divin.

După ce am făcut eu aceste conştientizări surpriză şoferul din faţă a încetinit, a tras mai spre dreapta, cred că vorbea la telefon iar eu am putut trece mai departe şi să purced la drum.

Pentru mine a fost un moment magnific şi am înţeles de câte ne putem corecta şi elibera în fiecare clipă, prin fiecare mesager care apare în viaţa noastră, doar să ştim şi să vrem să aflăm ce vrea să ne arate. Spor în cunoaşterea şi descoperirea de sine (a ce se află ca programe distructive în subconştient), pentru a vă depăşi condiţia umană limitată şi a manifesta Sinele Divin în viaţa de zi cu zi. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

12 Comments
 1. Wow! Extraordinara observatie si foarte utila…sa fim atenti la noi, sa lucram cu noi. O cale usoara de eliberare si de “crestere”. Minunat! Multumesc!

  Cu drag,

  Anca

 2. tot sagatatoare si tot focusata pe corectitudine ,adevar,dreptate ,intru des in polemici si sunt pusa mereu in postura de “a muri cu dreptatea in mana” in ultimul timp am invatat sa ma rup ,sa ma detasez cand vad ceva incorect si necinstit si mie mult mai bine!
  multumesc pentru exemplul practic ……o sa-l urmez!
  CU DRAGOSTE
  ALTA ……ANCA

 3. Dana Dinu says:

  Multumesc mult doamna Niculina Gheorghita. Este minunat tot ceea ce faceti. Multumim.
  Dana

 4. Asa e, chiar in ultimele zile am testat pe pielea mea in grupul unde lucrez si am descoperit anumite credinte pe care le aveam despre mine (idei pe care mi le construisem ca raspuns la atitudinea alor mei fata de mine si care erau in subconstient iar eu ma ghidam dupa ele fara sa-mi dau seama ca de fapt cei din jur faceau exact ce-mi spuneam eu despre mine, gen: “mie nu-mi trebuie atentie” – pt a evita caderea in depinderea de atentia celor din jur, “eu n-am nevoie de vorbe bune/respect/atentie ca sunt bine cu mine asa cum sunt eu” – tocmai pentru ca ai mei ma conditionau prin retragerea celor mentionate atunci cand nu gaseau motive sa mi le arate iar eu nu vroiam sa depind de ei –>> iar cei din jur chiar asta-mi aratau: ce gandeam eu ca nu am nevoie). Cand vad cum reactioneaza cei din jur in prezenta mea, imi dau seama de gandul care a originat frecventa de unda care a atras reactia si apoi imi spun: De ce sa gandesc asa. Eu merit tot ce-i mai bun pe lume. Si odata cu realizarea gandirii acesteia parca se face lumina in mintea mea si sunt noua.
  Si oricat de greu imi este sa merg in fiecare zi la serviciu, imi dau seama ca eu de fapt nu vreau sa renunt la el si nu din motive financiare in principal ci pentru ca mai am de invatat… Am de invatat despre mine. Si o sa invat pana o sa am puterea sa renunt la controlul pe care mi-l doresc asupra mea (cu habotnicie, asa cum ai mei doreau control pe toate planurile vietii mele) si care se rasfrange ca si control asupra altora iar ceilalti doresc sa ma controleze. Cand o sa-mi dau voie sa fiu asa cum sunt eu, firesc, atunci si cei din jur nu se vor mai repezi asupra mea ci imi vor respecta alegerea.
  A, bineinteles ca semnul meu zodiacal este Berbec asa ca sa nu ne miram de “focul” care ma anima ori de cate pri intalnesc vreo opreliste… 🙂

  Multa lumina <3

  PS: Am renuntat la ideea ca ceilalti ar trebui sa fie mai presus de gandirea altora si nu doar sa reactioneze ci sa si lucreze cu ei insisi, pentru ca e clar ca e chestie de liber arbitru. Ei aleg sa fie in "oglinda", se multumesc doar sa reflecte si nu sa fie in ei insisi, prin ei, constienti la randul lor de ceea ce se intampla cu ei si cu cei din jur. Si imi dau seama ca desi candva imi doream ca cei din jur sa inteleaga ca actiunile mele nu sunt indreptate impotriva lor, acum nu mai explic pentru ca e clar ca nu au cum sa inteleaga – a intelege punctul de vedere al altcuiva tine tot de liber arbitru si mai ales de deschiderea mintii. Acum nu mai sufar. Acum multumesc lui Dumnezeu pentru ca sunt si am ocazia sa experimentez.

 5. Nimic nu este intamplator ; astazi venind din piata m_am intalnit cu o cunostinta, care dupa primul salut, incepe sa_si critic rau de tot, nepotica eleva de liceu, asta dup ce eu am intrebat ce mai face. Parintii fete sunt despartiti, mama este plecata la munca in strainatate iar fetita este in grija bunicii. O stiu de mica, este frumoasa si inteligenta, invata doar atunci cand este supravegheata. Agresivitatea si cuvintele grele atribuite nepoatei, m_au revoltat pe moment spunan_dui ; de ce vorbesti asa despre ea, nu ai voie sa_i atribui astfel de jigniri, daca tu spui aceste lucruri, la ce te astepti de la straini ! Am incercat sa o potolesc, crezand ca sfaturile mele ii prin bine, dar nu, ea astepta sa_mi fie mila de ea ca bunica, sa_i dau dreptate la tot ce spunea, ca dansa ce primeste ca rasplata ca o ingrijeste. In final m_am despartit fortat de ea, ultimul ei cuvant fiind ca i_am stricat ziu. Eram nervoasa, agitata, neintelegan_dui comportamentul. Ma gandeam cand ajung acasa sa o sun si sa o rog sa ma ierte. Eu care am participat la Seminar cu d_na Niculina, eram sub influenta celor predate de dansa si eram atasata de corectitudine si dreptate, dar nu am avut sorti de izbanda cu bunica fetei, mi_am dat seama ca am fost inteleasa gresit. Atunci mi_am ales cateva afirmatii din cartea : »Regasirea puterii interioare » scrisa de psiholog Niculina Gheorghita, le_am repetat de mai multe ori sa_mi gasesc echilibru sa ies din atasament fara a o critica. Multumesc d_nei psiholog Niculina pentru exemplele practice, de unde avem de invatat. Cu multa iubire !

 6. Datorita unui mesager, eu sunt din nou studenta, la varsta de 50 de anisori, la facultatea de arte. Ii multumesc, din nou, si pe aceasta cale, el stie, i-am multumit si azi si o voi face mereu. Multumesc, mesagerule! Cred, ca dupa nasterea celor doi fii ai mei, asta e cea mai mare bucurie a mea, inca nu-mi revin, sunt topita, parca plutesc! Iti multumesc si tie Niculina pentru toate gandurile bune pe care le trimiti zilnic tuturor si pentru pentru iubirea cu care sunt incarcate.

 7. te rog sa ne recomanzi muzica de relaxare pe care o asculti. ce vine de la tine are o incarcatura specifica…..multumesc.

 8. Buna ziua. Eu ascult compozitorul si pianistul de renume mondial Bogdan Ota, un roman treaz si foarte telantat. Si muzica de la WingMakers- se gaseste pe internet pe site-ul http://www.wingmakers.com/, sau puteti comanda la ei CD-urile cu muzica. Mult succes. Cu drag

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Niculina Gheorghiţă Psiholog Clinician Principal, Formator, Terapeut Bowen Expert Clinica Holisterapia Aleea Mihail Sadoveanu, nr.27 Iasi, Romania   Phone: 0730 112317 Phone:0232 240217 E-mail: holisterapi@yahoo.com   Blog: holisterapi.wordpress.com Site:  http://www.holisterapi.ro/  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  ________________________________

 9. Buna dimineata,v.am descoperit de curand.,am citit si ascultat in parte ce a.ti scris( inclusiv inregistrarile de pe you tube) pentru noi.Sunt absolut fabuloase!Am inceput sa lucrez cu mine si.mi doresc sa si REUSESC!De asemenea poate parea usor aiurea dar mi.as dori sa pot cumva REAL sa va imbratisez si sa pot spune:va multumesc din suflet!AM REUSIT!cu respect cu drag din inima pentru tot ceea ce faceti pentru noi, Daniela!

 10. M am regăsit în ceea ce ați povestit,tot săgetător fiind și eu.simt ca uneori am de pierdut vrând atâta corectitudine și dreptate.de ce oare?

Your email address will not be published. Required fields are marked *