ARMONIA – Primul pas spre fericire
Posted on 22/02/2012

ARMONIE
– acord, potrivire între părţile unui întreg;
– concordanţă bună înţelegere.

Autor articol: Ph. Niculina Gheorghiță

Un lucru foarte important pentru liniştea şi buna desfăşurare a vieţii îl reprezintă acordul dintre toate părţile noastre adică între spirit, minte, trup.

Acest proces este realizat atunci când suntem conştienţi de esenţa noastră divină, şi că Sinele nostru (Scânteia noastră divină) este cel care ne conduce personalitatea întru evoluţie.

Nu se poate să-i înţeleg şi să mă înţeleg cu alţii dacă nu mă înţeleg pe mine şi pe Dumnezeul din mine.

Scala valorică pentru a fi fericiţi este următoarea

Primul loc:

DUMNEZEU

EU

SOŢ-SOŢIE

COPIII

PĂRINŢII

ALŢII

De ce suntem după Dumnezeu? Deoarece în fiecare există Dumnezeu prin scânteia divină pe care o avem implementată încă de la creaţie.

Pentru a putea fi în armonie cu noi, cu universul, cu natura cu alţii este recomandabil să urmăm această scală. Încercaţi să va puneţi întrebarea: Unde sunt eu în ecuaţia vieţii mele? O viaţă care este dată mie în dar de Tatăl Ceresc (Dumnezeu) să o traiesc cum vreau eu pentru a o experimenta şi a deveni una cu El.

Dacă nu vedem Dumnezeul din noi cum putem vedea Dumnezeul din alţii?

Intri în armonie cu alţii când eşti în armonie cu tine. Când eşti în acord cu ce gândeşti, ce simţi, ce faci, atunci tinzi spre iubire, spre evoluţie, spre iluminare.

Spunea părintele Arsenie Boca că cel mai mare păcat este păcatul împotriva noastră înşine deoarece noi nu suntem ai noştri suntem ai lui Dumnezeu, deci păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu.

De cele mai multe ori noi suntem pe undeva spre finalul listei. Întâlnesc pacienţi care îmi spun, pe primul plan pentru mine este copilul, sau soţul, etc, şi atunci le spun că sau condamnat spre nefericire. Nu poţi să iubeşti pe cineva dacă nu te iubeşti pe tine însăţi. Cum spunea Mântuitorul Iisus Hristos – „Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi”. Dacă nu cunoşti iubirea din interiorul tău nu ai cum să o transmiţi spre altul. Iubirea este o stare de a fi, nu poti să apeşi pe buton si acum dau iubire, acum nu mai dau iubire. Nu pot da iubire cu porţia decît când sunt într-o relaţie de victimă – călău, adică: „Dacă … atunci …” Deci iubire condiţionată de acţiunile unuia sau altuia.

Atunci când simţi ceva şi faci cu totul altceva, – îţi calci pe suflet – se spune din popor, sau eu spun că atunci calci pe Dumnezeul din tine, asta înseamnă că ai făcut un compromis. Iar fiecare compromis ne consumă din viaţă, deoarece ne trebuie foarte multă energie de rezistenţă pentru Fiinţa din tine, pentru a nu te disocia. Acest consum lasă mari sechele şi astfel apar bolile şi suferinţele de orice fel. De aici încep nemulţumirile, lipsa bucuriei vieţii, nefericirea şi parcă nu mai ştii cine eşti şi ce vrei.

Dumnezeu ne-a dat trei drepturi de necontestat

  1. Liberatea, sau liberul arbitru, adică noi decidem şi nu alţii în ce priveşte viaţa noastră.
  2. Căutarea fericirii, adică a împlinirii supreme a bucuriei FIINŢĂRII. Cei care studiaţi cartea sfântă „Biblia”, Mântuitorul foloseşte de peste 800 de ori cuvântul „Bucuraţi-vă”. Oare la ce ne invită Mântuitorul când spune acestea? Vă las pe Dumnevoastră să meditaţi asupra acestei invitaţii la bucurie şi fericire. Dumnezeu nu este suferinţă, iar dumneavoastră ştiţi asta dar vă complaceţi şi vă lăsaţi influenţaţi de ce spun unele mişcări care ne vor sclavi şi fără putere.
  3. Bunăvoinţa.

Atunci cînd ne ignorăm sufletul, credinţele şi trupul apar suferinţele, nefericirile adică lipsa fericirii.

Îţi ignori Sinele (Dumnezeul din tine), atunci când simţi să faci ceva şi asculţi – adică iei o decizie în funcţie de – de raţiune, prejudecăţi, reguli sociale, etichetele puternic implementate în conduita ta prin educaţie sau – trebuie-, adică faci altceva decât spune Dumnezeul din tine.

Ignori credinţele tale şi adevărurile trăite de tine, când nu ai încredere în tine în capacitatea ta creativă, în visele tale, şi te laşi influenţat de filozofiile din jurul tău, te laşi manipulat de alţii pentru că tu crezi că ei au un vis mai mareţ decât al tău.

Ignori sau calci trupul atunci când mănânci alimente care îi fac rău, excese de cafea, alcool, tutun (care sunt droguri, şi te scot din lumea reală încetinindu-ţi mişcarea neuronilor sau atrofierea lor) atunci când nu-i dai suficientă odihnă, relaxare.

Atunci când faci ceva iar trupul, mintea şi sufletul sunt la unison atunci eşti liber, mulţumit şi fericit.

Fiecare acţiune pe care o faci în armonie îţi aduce multă viaţă şi îţi creşte sufletul. Astfel poţi să îţi creezi conştient şi responsabil realitatea din jurul tău, astfel poţi să-ţi faci misiunea divină pentru care ai venit pe pământ adică

SĂ FACI CUNOSCUT NECUNOSCUTUL DIN TINE !!!

1 Comment
  1. Nicoleta Gugoasa says:

    Dimineata simteam nevoia sa citesc ceva despre ,,armonie”.
    Multumesc <3

Your email address will not be published. Required fields are marked *