A gândi, a face şi a fi
Posted on 07/11/2012

Acumularea cunoştinţelor înseamnă gândire. Cunoaşterea ne implică gândirea sau intelectul.

Adică în momentul în care accesăm o informaţie o trecem prin filtrul nostru de gândire, medităm la ea şi descoperim înţelesuri valabile pentru noi cu ajutorul minţii cu care am accesat-o şi acceptat-o.

Autor articol : Psiholog Niculina Gheorghiţă

Astfel mintea noastră se măreşte şi se transformă iar atunci informaţiile care nu erau acceptate de noi cândva devin mai pe înţelesul nostru şi ne cresc capacitatea de a accesa din Câmpul cuantic universal informaţii asemănătoare. Prin acest fenomen accesăm mintea nelimitată a lui Dumnezeu. Când conştientul nostru activează aceste circuite nou formate în neocortex, ni se aminteşte de cele învăţate; şi astfel putem declara că ştim această informaţie, pentru că am adoptat-o sub formă de amintire.

Prin cunoaştere ne pregătim drumul către o nouă experienţă.

Pentru aplicarea cunoştinţelor, este necesar să ne modificăm comportamentul obişnuit, pentru a crea o nouă experienţă diferită.

De fiecare dată când înţelegem şi acceptăm cu mintea noastră un lucru, trecem pe un alt nivel al minţii nelimitate şi astfel acea informaţie devine adevăr pentru noi şi abia atunci începem să o experimentăm, adică să trecem la acţiune. Nu este suficient să spunem nişte afirmaţii sau să gândim „pozitiv” dacă facem mereu aceleaşi activităţi şi ne este frică să încercăm drumuri noi, nebătătorite sau pe care nu le-am experimentat în trecut.

În momentul în care trăim o anumită experienţă nouă înseamnă că am trecut la fapte. Asta înseamnă că ne asumăm o informaţie şi vrem să o experimentăm pentru a trăi altfel, diferit, pentru a produce în noi transformarea de la o fiinţă limitată de condiţiile externe la o fiinţă liberă cu adevărat care vrea să se cunoască şi să-şi depăşească limitele umane.

Aplicarea cunoştinţelor acumulate înseamnă acţiune şi trăire de experienţe care duc la adevăr propriu. Asta îţi creşte sufletul şi te face să fii bucurie în fiecare zi pentru că, apar prin puterea ta de creaţie lucruri noi pe care vrei să le experimentezi şi nu mai ai nici o şansă să te plictiseşti şi să trăieşti în trecut prin întrebări de genul: Ce făceam când eram tânăr?, Ce viaţă am avut?, Ce bine a fost atunci? Ce mult m-a iubit X?, etc. Trecutul nu mai este şi nu mai putem face nimic pentru el, putem doar să ne chinuim pe noi, să uităm să trăim în prezent şi să ne bucurăm de noile experienţe.

Dragi prieteni creatori Viaţa este un dar care merită trăită aşa cum vrem noi. Nimeni nu poate trăi în locul tău, aşa cum nimeni nu poate face nimic pentru tine. Nimeni nu-ţi poate interzice să trăieşti aşa cum îţi doreşti, doar tu eşti propriul tău călău. Tu te limitezi prin diverse programe preluate inconştient care au devenit stil de viaţă şi de comportament. Când treci la acţiune şi aplici cunoaşterea nou accesată tu de fapt te reclădeşti, te reconstruieşti, devii alt om născut din „apă şi din duh”- aşa cum spunea Iisus. Aici duhul reprezintă cunoaşterea, iar apa reprezintă practica, disciplina.

Când ai accesat o cunoaştere şi o practici firesc ca mod de viaţă, pentru tine şi viaţa ta atunci acea experienţă face parte din tine şi tu devii ea. Am întâlnit mulţi oameni care au diverse cunoaşteri spirituale deosebite dar pe care le aplică doar într-un cadru restrâns, la un curs, la un seminar, sau să demonstreze cuiva că poate altceva decât restul lumii, mirându-se de ce la ei nu funcţionează sau nu apar rezultatele dorite? Răspunsul este că, încă acea tehnică sau cunoaştere nu face parte din ei pentru că nu este alimenată în permanenţă cu concentrare şi energie pentru manifestare.

Când ai activat în tine capacitatea de repetare deliberată a experienţei înseamnă că ai ajuns la înţelepciunea fiinţării, adică eşti, devii ceea ce vrei. De aceea spunea Iisus:”Eu sunt cel ce sunt”. Când eştii ceea ce eşti abia atunci devii OM, adică ai scos la suprafaţă Scânteia Divină din tine şi astfel devii propriul creator al realităţii tale.

Pentru a lucra cu voi şi a deveni ce vrei, crezi şi spui vă recomand afirmaţii de genul:

„Eu sunt dintotdeauna bucurie,

“Eu sunt dintotdeauna datoriile financiar-bancare plătite”– Când spui cu credinţă şi pe concentrare că eşti acel ceva, acţiune, obiect, etc. tu devii frecvenţă specifică cu acel ceva (proiect financiar, servici bine plătit, o asociere care ați poate aduce venituri suplimentare ) şi îl atragi în viaţa ta. Este ca şi cum ţi-ai creat un drum până la el, şi acel ceva vine în viaţa ta pe calea rezonanţei. Adică dai Sinelui tău Divin în grijă să rezolve acel ceva şi el va găsi soluţii, situaţii, evenimente prin care se va împlini cum ai cerut tu cu mintea ta, însă cu detașare și acceptare.

“Eu sunt dintotdeauna mintea nelimitată a lui Dumnezeu”– Această afirmaţie vă ajută să depăşiţi judecarea celor din jur după propria experienţă, bârfa, invidia şi toate acelea care apar din necunoaşterea de Sine, din lipsa acceptării de Sine şi din nemulţumirile legate de tine şi de viaţa ta. Pentru a depăşi toate astea e nevoie să lucrezi cu tine, cu mintea ta, să fii observatorul tău şi al vieţii tale, să fii observatorul experienţelor şi situaţiilor care apar în viaţa ta şi să vezi ce lecţii ai de depăşit vizavi de tine. Toate situaţiile care apar în viaţa noastră noi le-am adus prin rezonanţă din alte experienţe trecute create inconștient, și le aducem prin gândurile create, cuvintele și acțiunile care ne țin pe acea linie sau drum de rezonanță. Pentru a le depăşi, e nevoie să ne observăm, să ne iertăm pentru ce am creat inconștient, să dobândim cunoașterea adecvată cu care să schimbăm acea realitate și să creăm alta cu inima uşoară.

Rostind aceste afirmaţii lent, cu încredere și putere de concentrare (21 de zile până 6 luni) ca şi cum s-ar odihni în interiorul vostru, cuvintele acestea în timp vor activa anumite zone din creier care secretă serotonina şi corpul fizic va simţi starea de bine, bucurie, fericire. Aceste senzaţii, stări vă vor da încredere că se poate şi veţi trezi în voi dorinţă de a acţiona în a vă face viaţa frumoasă şi să trăiţi în şi cu bucurie – care este starea firească a Sinelui vostru Divin.

Spor la lucru cu voi, mintea voastră, interiorul vostru emoțional şi rețineți toată puterea vieţii voastre este în voi.  Aşa să fie!

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

6 Comments
  1. E necesar sa spun aceste afirmatii cu glas tare ? sau pot doar sa le spun si sa ma aud in mintea mea?

  2. Multumesc mult si mult succes.Chiar daca nu am mai reusit sa mai vin la cursurile dv. va urmaresc cu mult drag activitatea si apreciez sfaturiel dv.

  3. Alina Popescu says:

    Disciplina pe care singura am ales sa o respect. De foarte mare ajutor,ACȚIUNEA ! ATENTIE !Mintea veche “se baga “mereu si spune lăsa pe mai târziu ,sunt obosit, nu am timp. Cu fiecare zi care trece mai schimb ceva ACTIONAND (afirmatii,focus si plimbare) si IGNOR ceea ce mintea veche tot “spune”,încă .Multumesc Sinelui Divin pentru ajutor si multumesc Niculina pentru instrumente si pentru generozitatea ta fata limite.

Your email address will not be published. Required fields are marked *